Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το Ισραήλ δοκιμάζει νέο τεθωρακισμένο για πόλεμο εντός πόλεων - ΒΙΝΤΕΟ

Ένα Τεθωρακισμένο Όχημα Μεταφοράς Προσωπικού με πύργο και πυροβόλο 30 χιλ. δίνει ένα πλεονέκτημα σε επιχειρήσεις εντός πόλης μάχης, πιστεύει ο ισραηλινός Στρατός, γι' αυτό και
δοκιμάζει εντατικά το αναβαθμισμένο Namer για την υποστήριξη πεζικού σε αστικό ιστό. Σύμφωνα με τον Αντιστράτηγο Μπαρούχ Ματζλιαχ, επικεφαλής του Προγράμματος Τεθωρακισμένων, “η κοντύτερη κάννη καθιστά το ΤΟΜΠ πιο ευέλικτο και παρέχει την δυνατότητα ισχύς πυρός καθιστώντας τους στρατιώτες (που υποστηρίζει) πιο ανεξάρτητους στο πεδίο της μάχης”.

Μετά τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Γάζα το 2014, οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) έχουν επενδύσει σημαντικά στην επέκταση των δυνατοτήτων τους, ιδίως στον τομέα της μάχης σε αστικό περιβάλλον. Τόσο τα άρματα μάχης Merkava όσο και τα τεθωρακισμένα Namer έχουν εξοπλισθεί με συστήματα Trophy για την προστασία τους από αντιαρματικούς πυραύλους ενώ ο πύργος που δοκιμάζεται τώρα στο Namer θα τοποθετηθεί στο νέο ΤΟΜΠ Eitan. 

Το κυριότερο πλεονέκτημα του πύργου, σύμφωνα με τον Αντιστράτηγο Ματζλιαχ, είναι ότι δεν χρειάζεται επάνδρωση, συνεπώς δεν περιορίζει τον αριθμό των μεταφερομένων στρατιωτών από το ΤΟΜΠ. Η λειτουργία του είναι απλή και επαφίεται στο πλήρωμα του τεθωρακισμένου. 

Πολύ πιο ευέλικτο από τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης της κατηγορίας του, το νέο Eitan μπορεί να μεταφέρει 12 άτομα, συμπεριλαμβανομένων του οδηγού, του αρχηγού πληρώματος και του πυροβολητή, με δυνατότητα πανοραμικής παρατήρησης 360 μοιρών του πεδίου μάχης μέσω συστημάτων με οθόνες αφής (touchscreens). Αν και δεν έχει την βαρειά θωράκιση του Namer, το Eitan θα φέρει προηγμένη θωράκιση που θα το προστατεύει από αντιαρματικούς πυραύλους και εκτοξευτές ρουκετών RPG συν το σύστημα προστασίας Trophy, ενώ τον οπλισμό του θα αποτελούν ένα πυροβόλο 30 χιλ. με βεληνεκές 2.500 μ., αυτόνομο εκτοξευτή πυραύλων, ένα βαρύ πολυβόλο των 0,50 κι ένα πολυβόλο FN MAG.

Δείτε στιγνιότυπα από τις δοκιμές του ισραηλινού Στρατού στο αποκαλυπτικό βίντεο που ακολουθεί.  


onalert.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια