Γ. Ρέτσος: Αδικη η στοχοποίηση του ξενοδοχειακού κλάδου από τον Τόσκα, να συλλάβει τους εμπρηστές

Ως επιεικώς άδικη χαρακτηρίσε τη στοχοποίηση ολόκληρου του ξενοδοχειακού κλάδου, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννης Ρέτσος σχολιάζοντας τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Πρόστασίας του
Πολίτη, κ. Νίκου Τόσκα περί οργανωμένου σχέδιο εμπρησμού στη Ζάκυνθο με πιθανότερη εκδοχή να θέλουν κάποιοι να δουν ξενοδοχεία εκεί που υπάρχουν δάση. 
Ο κ. Ρέτσος με ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Twitter σχολίασε ότι ο υπουργός «οφείλει να συλλάβει τους εμπρηστές αν τους γνωρίζει» και προσέθεσε: «Επιεικώς άδικη η στοχοποίηση ολόκληρου κλάδου». 
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τόσκας σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real, εξέφρασε νωρίτερα σήμερα τη βεβαιότητά ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών οι πυρκαγιές στη Ζάκυνθο, με πιθανότερη εκδοχή να θέλουν κάποιοι να δουν ξενοδοχεία εκεί που υπάρχουν δάση. 
«Κάποιοι για λόγους συμφεροντολογικούς; οικοπεδικά συμφέροντα; κάποιοι θέλουν να δούνε ξενοδοχεία εκεί που υπάρχουν δάση; Αυτό είναι το πιθανότερο», είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε: 
«Είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν μπορεί την ίδια μέρα που μαινόταν η φωτιά στον Κάλαμο να έχουμε 22 φωτιές στη Ζάκυνθο, και από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου να έχουμε 84 πυρκαγιές, και μάλιστα τις περισσότερες στο βόρειο τμήμα του νησιού, όπου πολλά λέγονται και πολλά παίζονται»
kathimerini.gr
_