Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το ευχαριστώ του Υποπυραγού

Ο υποπυραγός Βασίλειος Κουγιώνης που από τη Μακεδονία βρέθηκε στα Κύθηρα για τις μεγάλες πυρκαγιές στο νησί, ευχαριστεί τους κατοίκους. Διαβάστε γιατί:

Διαβάζοντας κανείς οδηγίες κι εγχειρίδια Πολιτικής Προστασίας, είναι εύκολο να αντιληφθεί την αναγκαιότητα σύμπραξης όλων των φορέων, αλλά και των απλών πολιτών για τη διαχείριση καταστροφικών φαινομένων. Και θέλω να σταθώ στους πολίτες, μια και η συμβολή τους αποδεικνύεται συχνά καθοριστική. 
Πριν από μερικές ημέρες λοιπόν, κληθήκαμε να μεταβούμε ως Πεζοπόρο Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας από τη Θεσσαλονίκη στο νησί των Κυθήρων για ενίσχυση των εκεί δυνάμεων με σκοπό την αντιμετώπιση της δασικής πυρκαγιάς που κατέκαιγε το νησί. 
Μία ομολογουμένως δύσκολη πυρκαγιά με τον άνεμο να αλλάζει διαρκώς διεύθυνση κι ένταση, ιδιαιτέρως εύφλεκτη βλάστηση, πλήθος οικισμών σε μικρές μεταξύ τους αποστάσεις κι άλλους παράγοντες που δυσχαίρεναν περαιτέρω την κατάσταση σε βαθμό που καθιστούσαν επιτακτική τη συνεισφορά όλων, αρχής γενομένης από εμάς τους πυροσβέστες που το καθήκον μας εξάλλου το επιβάλλει, έως τον τελευταίο πολίτη που νοιάζεται για την περιουσία και τον τόπο του. 
Κι αυτό έγινε πράξη στα Κύθηρα, με τους απλούς πολίτες πρωταγωνιστές. Εκεί οι κάτοικοι ήταν κυριολεκτικά δίπλα μας, αρωγοί στην προσπάθειά μας, τουλάχιστον στα Αλοϊζιάνικα και στους Αραιούς όπου επιχειρήσαμε από το Σάββατο έως την Κυριακή το πρωί. Πλήθος πολιτών προσέτρεξαν εθελοντικά να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούσαν. 
Ο Χρήστος κι ο Παναγιώτης στις εγκαταστάσεις προσβολής της πυρκαγιάς, ο Παναγιώτης με όλη του την οικογένεια που φρόντισαν να μας θρέψουν και να μας ξεδιψάσουν, ο Μανόλης που μετέφερε νερό για τα πυροσβεστικά μας οχήματα με το μικρό του βυτίο, η Δέσποινα από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης με το Γιατρό που φρόντισαν μικροτραυματισμούς μας και τόσοι άλλοι που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Κι έτσι κατορθώσαμε όλοι μαζί να περιορίσουμε το καταστροφικό έργο της πυρκαγιάς κάτω από πραγματικά δύσκολες συνθήκες. 
Κι όσο για το "ευχαριστώ" που ακούγαμε συνέχεια από πάμπολλους πολίτες μέχρι την αποχώρησή μας την Κυριακή, αυτό συνεχίστηκε μέχρι και στο λιμάνι και ήταν πραγματικά συγκινητικό. 
Σας ευχαριστούμε κι εμείς για τη βοήθεια και τη φιλοξενία και σας συγχαίρουμε για την ανιδιοτέλεια, την προθυμία και το θάρρος σας. Ελπίζω κάποια μέρα να επισκεφτούμε το όμορφο νησί σας κι ως εκδρομείς!
Κουγιώνης Βασίλειος
Υποπυραγός

adelinfm.blogspot.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια