Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κείμενο αστυνομικού: Ασήμαντο γεγονός; Ρωτήστε και τους συναδέλφους που ασχολούνται σε καθημερινή βάση

Δημοσιεύουμε κείμενο αστυνομικού που εστάλη στο ηλεκρονικό ταχυδρομείο του Bloko.gr
Στην παρ. ιδ’του άρθρου1 τουΝ4039/ 2012 αρχικά η βεβαίωση των παραβά σεων είχε ανατεθεί στη Δημοτική Αστυνομία, την Θηροφυλακή τωνκυνηγετικών συλλόγων κτλ. Στην συνέχεια με την παρ. 2 του άρθρου 46 του Ν 4235/ 2014 η βεβαίωση των ανωτέρω παραβάσεων μεταβιβάστηκε στην Ελληνική Αστυνομία αλλά και στην Δασική υπηρεσία του ΥπουργείουΠεριβάλλοντος και Ενέργειεας.

 Σε ένα Αστυνομικό τμήμα με αρμοδιότητα εξήντα και πλέον χιλιομέτρων από το ένα Δ.Δ. Διαμέρισμα σε άλλο, φανταστείτε πόσα προβλήματα στην πραγματική αστυνόμευση γεννά η κάθε όχληση, η κάθε διατάραξη.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει πλήθος αρμοδιοτήτων και πλέον λόγω αναδιάρθρωσης σε πολύ μεγαλύτερους τομείς να αστυνομεύσει, η απασχόλησή της σε έργα τα οποία μπορεία να επιληφθεί η Δασική Υπηρεσία, σύμφωνα με την τροπ. του Ν4039/ 2012 είναι επιτακτική.

Τα ωφελη σε εξοικονόμηση δύναμης και περιποικών πολλα. Μηνπαρεξηγηθώ! Προσοχή δεν αναφέρομαι σε κακοποίηση, βασανίσμό και εκμετάλλευση.  Δεν θέλει κόπο, τα γράμματα τα ξέρουμε. Όλες οι υπηρεσίες πρέπει πλέον να βάλουν πλάτη για το συμφέρον των πολιτών του τόπου που υπηρετούν.

 Πότε επιτέλους η Αστυνομία θα ασχοληθεί με πραγματική αστυνόμευση, την μικροεγκληματικοτητα, την ασφάλεια των πολιτών; Ο τρόπος;;; Ένα απλό έγγραφο σε επίπεδο υπουργείων.

ΠΑΝΤΙΚΙΔΗΣ Σοφοκλης
Ανθυπαστυνόμος
Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια