Αποτελούν μια λαχταριστή λιχουδιά για μικρούς, αλλά και
μεγάλους!
Η γεύση που καταλαβαίνουμε συνήθως είναι αυτή του τυριού και
του καλαμποκιού … Τι έχουν, όμως, μέσα; Όχι πάντως … τυρί και καλαμπόκι!
Μαλτοδεξτρίνη:
Ένας πολυσακχαρίτης, ένα είδος υδατάνθρακα που παράγεται από άμυλα του
αραβοσίτου, σίτου, πατάτες ή ρύζι και μπαίνει στα σνακ για να τα διογκώσει!
Μηλικό οξύ:
Μπαίνει ως συντηρητικό προκειμένου να αποφευχθεί η αλλοίωση των τροφίμων.
Οξικό νάτριο:
Αρωματική ουσία που χρησιμοποιείται ως ρυθμιστής οξύτητας.
Φυσικά και Τεχνητά
Αρώματα: Κάποιες φορές χρησιμοποιούνται για να αντισταθμίσουν την έλλειψη
των φυσικών συστατικών.
Τεχνητά χρώματα –
χρωστικές: Για να κάνουν το σνακ ελκυστικό στον καταναλωτή!
Ενισχυτικό γεύσης
(άλατα με νάτριο των 5 -ριβοζονουκλεοτιδίων): Μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά
προβλήματα στο νευρικό σύστημα και τον εγκέφαλο. Απαγορεύονται στις βρεφικές
και παιδικές τροφές.
Πηγή: funlab.gr
_
0 Σχόλια