Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"Οι πυροσβέστες δεν είναι ρομπότ ούτε ηλεκτρονικοί υπολογιστές"

Ορθή διαχείριση του υπάρχοντος ανθρώπινου δυναμικού και των οχημάτων χωρίς άσκοπες μετακινήσεις ζητά η


Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Μεσσηνίας από τον περιφερειάρχη ΠΕ.ΠΥ.Δ Πελοποννήσου.


Όπως εξηγεί: «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι δεν είναι ηλεκτρονικοί υπολογιστές να τους βάζετε συντεταγμένες και να ακολουθούν το δρομολόγιο. Σήμερα Κύθηρα, αύριο Ζάκυνθο, λίγο Αττική και αργότερα βλέπουμε. Οι περισσότεροι πυροσβεστικοί υπάλληλοι καλούνται σε συνεχείς επιφυλακές και εξαντλητικά ωράρια εργασίας, χωρίς την απαιτούμενη ανάπαυση, με διπλά πληρώματα, ώστε να γίνονται αλλαγές εντός πυρκαγιών με αμφιβόλου αποτελέσματα, τόσο για την πυρόσβεση όσο και για την ξεκούρασή τους.
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ο κίνδυνος τυχόν ατυχήματος. Επίσης, αποδυναμώνεται ο αριθμός τόσο των πυροσβεστών όσο και των πυροσβεστικών οχημάτων του νομού μας, και μάλιστα σε μέρες που έχουμε υψηλό δείκτη επικινδυνότητας, και με καθημερινά συμβάντα πυρκαγιών.
Για όλα τα παραπάνω παρακαλούμε να γίνεται ορθή διαχείριση του υπάρχοντος ανθρώπινου δυναμικού και των οχημάτων χωρίς άσκοπες μετακινήσεις».
  
Ευχαριστίες προς την Πυροσβεστική
Στο μεταξύ, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας εξέφρασε χθες ευχαριστίες προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία, «για το έργο το οποίο κάνει στην περιοχή μας». Τόνισε δε ότι ο Δήμος Καλαμάτας έχει 20 οχήματα και 40 δημοτικούς πυροσβέστες, απλωμένους σε όλη την έκτασή του, όμως – όπως επισήμανε- «χωρίς το συντονισμό της Πυροσβεστικής μας Υπηρεσίας τα πράγματα ίσως να ήταν δύσκολα σε κάποιες περιοχές του Δήμου και του νομού, όπου καταπολεμήσαμε τις φωτιές εν τη γενέσει τους. Αυτό είναι πολύ σημαντικό».
 
Μνημείο πεσόντων πυροσβεστών
Γνωστοποίησε, μάλιστα, ότι στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα έλθει ως θέμα «η φιλοτέχνηση - σε συνεργασία με το Σωματείο των Πυροσβεστών- ενός μνημείου για τους πυροσβέστες που έδωσαν τη ζωή τους για την ασφάλεια των πολιτών και την περιουσία τους. «Το έχομε υποχρέωση προς τους πυροσβέστες, οι οποίοι μάχονται καθημερινά και έχουν δεκάδες θύματα. Τους ευχαριστούμε δημόσια για ό,τι κάνουν» σχολίασε.


tharrosnews.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια