Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τα λάθη που κάνεις με τα μαλλιά σου και πώς θα τα αποφύγεις!


Αν και ετοιμάζεσαι για διακοπές και έχεις κάνει το πιο cool και μοντέρνο κούρεμα, σου φαίνεται κάθε φορά που κοιτάζεσαι στον καθρέφτη ότι κάτι δεν πάει καλά.

Όχι δεν φταίει πάντα ο κομμωτής, ούτε η φύση της τρίχας σου, ούτε το σχήμα του κεφαλιού σου. Πολλές φορές κάθε άντρας κάνει συχνά λάθη με τα μαλλιά του και γι’ αυτό καταλήγεις να μην σου αρέσει τίποτα, όποιος και αν σε κούρεψε. Διάβασε παρακάτω, λοιπόν, ποια είναι τα λάθη που κάνεις με τα μαλλιά σου και πώς θα τα αποφύγεις:

Κάνεις πολύ έντονο μασάζ όταν λούζεσαι

Ειδικά με τη ζέστη το μόνο που θέλεις είναι να απαλλαγείς από κάθε ίχνος ιδρώτα και καταλήγεις να τρίβεις τα μαλλιά και το κεφάλι σου πολύ έντονα. Με αυτό τον τρόπο όμως καταστρέφεις το τριχωτό της κεφαλής, καθώς αποδυναμώνονται οι θύλακες της τρίχας και μπορεί να δημιουργηθεί πιτυρίδα. Ένα απαλό μασάζ με τις παλάμες και τα δάχτυλα είναι αρκετό.

Καθημερινό λούσιμο

Είναι συνήθεια των περισσότερων ανδρών να λούζονται καθημερινά, αλλά αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείς να κάνεις. Τα σαμπουάν καταστρέφουν τα φυσικά έλαια της τρίχας και την αποδυναμώνουν. Το σωστό είναι να λούζεσαι τουλάχιστον κάθε δεύτερη μέρα.

Χρησιμοποιείς 2σε1 σαμπουάν και μαλακτική

Μπορεί να φαίνεται πολύ βολικό το να χρησιμοποιείς μόνο ένα προϊόν με δύο λειτουργίες, αλλά στην ουσία κάνεις μόνο κακό. Η χρήση του σαμπουάν είναι να καθαρίζει και της μαλακτικής να ενυδατώνει. Όταν είναι και τα δύο μαζί μόνο πιο βρώμικα και λαδωμένα μπορούν να καταλήξουν τα μαλλιά σου.

Χρησιμοποιείς προϊόντα όταν τα μαλλιά είναι ακόμα βρεγμένα

Το να χρησιμοποιήσεις διάφορα προϊόντα όταν τα μαλλιά σου είναι ακόμα βρεγμένα θα κάνουν τις τρίχες πολύ σκληρές και δεν θα έχεις τον έλεγχο που θέλεις. Φρόντισε να τα στεγνώσεις πρώτα καλά και μετά να χρησιμοποιήσεις ό,τι προϊόν styling θέλεις.


Χρησιμοποιείς υπερβολική ποσότητα από προϊόντα styling

Όπως με το άρωμα, έτσι και το ζελέ, τον πηλό ή τη λακ που χρησιμοποιείς, θα πρέπει να είσαι φειδωλός. Βάλε αρχικά λίγο προϊόν και στη συνέχεια πρόσθεσε αν χρειάζεται. Διαφορετικά θα έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα και τα μαλλιά σου δεν θα δείχνουν ωραία, αλλά κολλημένα μεταξύ τους.

Λάθος χτένισμα

Σ’ αρέσουν τα μακριά μαλλιά και οι κοτσίδες ή τα πολύ έντονα κουρεμένα πλαϊνά; Μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτείς. Οι κοτσίδες ανήκουν μάλλον στα ’70s και οι πολύ έντονες αντιθέσεις πρέπει να μένουν στην εφηβεία. Μεγαλώνοντας καλό είναι να ακολουθήσεις ένα πιο απλό κούρεμα και φυσικά αυτό που ταιριάζει στο πρόσωπό σου και το style σου.

Κούρεμα ή βάψιμο στο σπίτι

Πολλοί άντρες προτιμούν να κουρεύονται στο σπίτι μόνοι τους ή από φίλους τους, καθώς είναι και διασκεδαστικό. Ακόμα και αυτοί που βάφουν τα μαλλιά τους επειδή μπορεί να ντρέπονται προτιμούν να το κάνουν μόνοι τους. Η συμβουλή μας είναι να εμπιστευτείς κάποιον ειδικό. Κάποιος που έχει ασχοληθεί με το θέμα ξέρει σίγουρα πολλά παραπάνω απ’ ότι εσύ. Γι’ αυτό ό,τι θέλεις να κάνεις και έχει σχέση με τα μαλλιά σου, πήγαινε σε ένα κομμωτήριο και συζήτησέ το με τον κομμωτή σου.


Πηγή: the-man.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια