Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Υπάρχουν αντηλιακές … τροφές;


Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και ακόμη και αν οι διακοπές μας δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να παραβλέψουμε τις αρνητικές επιδράσεις του ήλιου.

Ούτως ή άλλως δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε μέτρα προστασίας μόνο στις διακοπές μας, αλλά οπουδήποτε και αν είμαστε, μια και ο ήλιος δεν κάνει διακρίσεις.

Εκτός, όμως, από τις αντηλιακές κρέμες και τα καπέλα, υπάρχουν και τροφές, που κάνουν καλή δουλειά και πρέπει το καλοκαίρι να τις εντάξεις στη διατροφή σου.

Σύμφωνα με τελευταίες έρευνες, οι παρακάτω τροφές, λειτουργούν ως φυσική ασπίδα από τον ήλιο, προστατεύοντάς μας από τα εγκαύματα και τη γήρανση.

Μαύρη Σοκολάτα

Κι, όμως, η μαύρη σοκολάτα είναι μια αποτελεσματική ασπίδα κατά του ήλιου. Και αυτό διότι περιέχει φαινόλες και κατεχίνες, δυο αντιοξειδωτικές ουσίες που προστατεύουν από εγκαύματα.

Ντομάτες

Η ντομάτα θεωρείται ως ένα «πολύτιμο καλλυντικό» της φύσης και όχι τυχαία. Και αυτό διότι, οι ουσίες που περιέχει εμποδίζουν τη γήρανση του δέρματος, ενώ το προστατεύουν και από εγκαύματα.


Καρότα

Κάτι ήξερε ο… Bugs Bunny που τα λάτρευε. Τα καρότα βοηθούν στην προστασία από εγκαύματα χάρη στις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες.

Πράσινο Τσάι

Το πράσινο τσάι, μεταξύ άλλων, καθαρίζει το δέρμα και βοηθά στην ανακούφιση από εγκαύματα.

Σκόρδο

Μην το υποτιμάτε το σκόρδο. Γιατί έχετε υπόψη σας, ότι προστατεύει το δέρμα από τη γήρανση που προκαλεί η ακτινοβολία UV. Συγκεκριμένα, περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες που μάχονται τις ελεύθερες ρίζες που εισέρχονται στο σώμα λόγω του ήλιου.


Κόκκινες Πιπεριές

Οι κόκκινες πιπεριές μειώνουν την καταστροφή του δέρματος από τις ακτίνες του ήλιου, ενώ περιορίζουν και τις φλεγμονές του δέρματος που σχετίζονται με αυτόν.

Ελαιόλαδο

Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του ελαιόλαδου βοηθούν στην προστασία από τον ήλιο, ενώ μειώνουν  την ερυθρότητα του δέρματος μετά την έκθεση στον ήλιο.


Πηγή: mothersblog.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια