Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η Ευρώπη στέλνει πρόσφυγες πίσω στην Ελλάδα

Σε σημερινό του δημοσίευμα, ο Guardian αναφέρει ότι πολλές χώρες-μέλη της Ε.Ε ξεκινούν τις διαδικασίες για την επιστροφή προσφύγων στην Ελλάδα, παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας.

Η Γερμανία έχει καταθέσει περίπου 400 αιτήσεις μετεγκατάστασης προσφύγων, σύμφωνα με αξιωματούχους στο Βερολίνο και πηγές της ελληνικής κυβέρνησης, που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα Guardian, αναφέροντας ότι ανάλογες πρωτοβουλίες έχουν λάβει Βρετανία, Γαλλία, Ολλανδία και Νορβηγία.

Επίσης, ο Guardian φιλοξενεί δηλώσεις του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα. «Η διαδικασία με τα απαραίτητα έγγραφα έχει ξεκινήσει και αναμένουμε οι επιστροφές να ξεκινήσουν τον ερχόμενο μήνα», δηλώνει ο κ. Μουζάλας. «Θα αρχίσουν με έναν συμβολικό αριθμό ως μία κίνηση φιλίας (προς τις άλλες χώρες της Ε.Ε.). Η Ελλάδα έχει ήδη δεχθεί τόσους πολλούς πρόσφυγες, έχει υποστεί τόσο μεγάλη πίεση, που το να δεχθεί κι άλλους θα ήταν παράλογο», επισημαίνει.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής φέρεται να δήλωσε ότι …δεν έχει ιδέα πού θα πάνε οι πρόσφυγες που θα επιστρέψουν στη χώρα μας ή αν θα φύγουν ποτέ από την Ελλάδα. «Δεν ξέρω πού θα πάνε. Μπορεί στην Αθήνα, μπορεί στη Θήβα… θα φιλοξενηθούν σε διαμερίσματα», δήλωσε ο κ. Μουζάλας, όπως γράφει το δημοσίευμα.

 

Πηγή: enikos

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια