Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επίσκεψη του Προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας στο Α΄ Τ.Σ.Φ. Φιλιατών

Την Τρίτη 21/08/2017 το Προεδρείο της Ένωσης πραγματοποίησε επίσκεψη στο Α΄ Τ.Σ.Φ. Φιλιατών 



όπου ενημερώθηκε από το προσωπικό της Υπηρεσίας για τις συνθήκες εργασίας και τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους
Στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση με τον Διοικητή της Υπηρεσίας Αστυνομικό Υποδιευθυντή κ. ΚΩΤΣΗ Δημήτριο.


Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και επί τάπητος τέθηκαν όλες οι επισημάνσεις που μας είχαν προηγουμένως οι συνάδελφοι αναφέρει. 


Ειδικότερα λοιπόν με τον κ. Υποδιευθυντή συζητήσαμε τα κατωτέρω θέματα:


α) Δυστυχώς υπάρχουν οχήματα τα οποία κινούνται με λάστιχα που έχουν διανύσει 100.000 χλμ. και πάνω. Κάτι πρέπει να γίνει. Η κατάσταση πλέον χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά επικίνδυνη για το προσωπικό. Η παρέμβασή των αρμοδίων κρίνεται πλέον απαραίτητη για να μην θρηνήσουμε θύματα. Ή που θα βρεθούν καινούργια λάστιχα ή που η Υπηρεσία θα βρεθεί στη δύσκολη θέση να ακινητοποιήσει οχήματα και να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των πολιτών της περιοχής.


β) Επάρκεια περιπολιών ανά βάρδια. Η ασφάλεια και η προστασία του αστυνομικού κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του αποτελεί για εμάς ζήτημα αδιαπραγμάτευτο. Θα πρέπει ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ η Υπηρεσία να φροντίζει να υπάρχει ανά βάρδια ικανός αριθμός αστυνομικών έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η συνδρομή στον συνάδελφο άμεσα εάν και εφόσον χρειασθεί. 


Αυτό σημαίνει όμως ότι η Υπηρεσία θα πρέπει πρώτα να καλύπτει τις δικές της ανάγκες και μετά εάν είναι δυνατόν να διαθέτει αστυνομικούς σε άλλες υπηρεσίες προς ενίσχυσή τους. Επίσης θα πρέπει ο Διοικητής να έχει στην άκρη του μυαλού του ότι το γεγονός ότι ήδη η Υπηρεσία έχει αποδυναμωθεί αισθητά τα τελευταία τρία χρόνια και η κάλυψη των υπηρεσιακών της αναγκών γίνεται όλο και πιο δύσκολα.

thespro.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια