Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αυτές είναι οι τροφές που σας χορταίνουν χωρίς να σας παχαίνουν!


Πολλές φορές η κατανάλωση φαγητού δεν γίνεται απλά και μόνο επειδή πεινάμε, με αποτέλεσμα να λαμβάνουμε περιττές θερμίδες που μεταφράζονται κατευθείαν σε επιπλέον κιλά.

Φυσικά από τη μία προσπαθούμε να έχουμε μία διατροφή που να είναι υγιεινή και ισορροπημένη, αλλά από την άλλη θα θέλαμε να αισθανόμαστε και χορτάτοι με περισσότεροι ενέργεια. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τις τροφές που πρέπει να ενσωματώσουμε στη διατροφή μας για να το πετύχουμε!

Βρώμη

Περιέχει πολλές φυτικές ίνες και μας χορταίνει για πολλή ώρα, καθώς το σώμα μας απορροφά αργά όλα τα θρεπτικά συστατικά.

Σούπα

Γεμίζει το στομάχι μας, λόγω του όγκου της και όλου του νερού, αλλά δεν μας προσφέρει πολλές θερμίδες. Αρκεί να μην προτιμήσετε κρεμώδεις σούπες.

Σαλάτες

Μια σαλάτα μπορεί να γίνει πλήρες γεύμα, να μας χορτάσει για ώρες, αλλά να μην μας προσφέρει και πολλές θερμίδες. Διαλέξτε τα αγαπημένα σας λαχανικά, προσθέστε λίγη πρωτεΐνη, με κοτόπουλο, τόνο ή ένα αυγό και απολαύστε! Προσοχή στα dressing!

Ξηροί καρποί

Το καλύτερο απογευματινό σνακ. Οι ξηροί καρποί μάς προσφέρουν πολλά θρεπτικά συστατικά, μας καλύπτουν πλήρως από άποψη κορεσμού και μας δίνουν μια μικρή (αλλά γερή) δόση ενέργειας.


Αβοκάντο

Περιέχουν αρκετά λιπαρά, αλλά είναι τα καλά, υγιεινά λιπαρά που ο οργανισμός μας έχει ανάγκη. Μισό αβοκάντο είναι αρκετό και μπορείτε να το απολαύσετε με μια φέτα ψωμί ολικής.

Αυγά

Μπορούν να μας κρατήσουν χορτασμένους μέχρι την ώρα του μεσημεριανού. Ένα μεγάλο, βραστό αυγό περιέχει μόλις 78 θερμίδες, αλλά η περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνη είναι τεράστια. Δεν είναι λίγες, άλλωστε, οι μελέτες που έχουν δείξει πως όσοι τρώνε αυγά με το πρωινό τους καταφέρνουν να μειώσουν την υπερφαγία.

Cottage cheese

Αυτό το μαλακό τυρί είναι υπέροχο, επειδή περιέχει χαμηλά λιπαρά, ήπια γεύση που δένει εξίσου σε γλυκά και αλμυρά, όπως επίσης και πρωτεΐνη.

Ψάρια

Τα ψάρια είναι από τις καλύτερες πηγές πρωτεΐνης, αλλά και καλών λιπαρών ω-3. Προτιμήστε σολομό, τόνο, σαρδέλες και αντζούγιες.


Φασόλια

Εξαιρετική πηγή φυτικής πρωτεΐνης, σιδήρου, και πολύ χαμηλά σε θερμίδες. Τα φασόλια είναι τέλεια επιλογή αν θέλουμε ένα χορταστικό γεύμα χωρίς ενοχές.

Κινόα

Περιέχει ακόμα περισσότερες φυτικές ίνες και από τη βρώμη, άρα είναι σούπερ χορταστική. Επιπλέον, η κινόα είναι πλήρης πρωτεΐνη με αποτέλεσμα να αποτελεί μία από τις καλύτερες βάσεις για πρωινό.

Ποπκόρν

Τα ποπκόρν έχουν κακή φήμη, επειδή τα έχουμε συνδυάσει με το αλάτι και του βούτυρο. Ναι, είναι νόστιμα, αλλά σας προκαλούμε να δοκιμάσετε ανάλατα ποπ κορν, τα οποία έχετε πασπαλίσει με τα αγαπημένα σας μπαχαρικά. Εξαιρετικά χαμηλές θερμίδες και πολύ χορταστικά.


Πηγή: iatronet.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια