Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συμβουλές για να νιώθεις πιο γρήγορα χορτάτος και να καταναλώνεις λιγότερες θερμίδες!


Πολύ περισσότερες θερμίδες, από όσες μπορούμε να κάψουμε, καταναλώνουμε καθημερινά.

Αυτός είναι και ο πιο συνηθισμένος λόγος που παίρνουμε υπερβολικό βάρος. Φυσικά και δεν είναι ότι δεν χορταίνουμε και με λιγότερες, απλά είναι αυτό που μας πιάνει και δεν μπορούμε να σταματήσουμε να τρώμε, όταν μας αρέσει κάτι πολύ.

Στην ουσία, θα πρέπει να απολαμβάνεις το φαγητό σου, αλλά όταν έχεις μπροστά σου μια τεράστια ποσότητα, δεν χρειάζεται να αδειάσεις το πιάτο σου. Αν όμως το θέλεις πραγματικά, μπορείς να ακολουθήσεις αυτά τα μικρά και έξυπνα μυστικά, ώστε να αφήνεις κάτω το πιρούνι σου πιο γρήγορα από ότι συνήθιζες!

Επιλέξτε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες προσφέρουν πολλά οφέλη στο σώμα μας. Μερικές ιδιότητές τους είναι ότι ελέγχουν τη χοληστερόλη και το σάκχαρο του αίματος, ενώ ταυτόχρονα φροντίζουν στο να είναι το παχύ έντερο υγιές. Πολύ καλές πηγές φυτικών ινών είναι τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα όσπρια, τα φρούτα, αλλά και τα λαχανικά. Επιπλέον, κάτι που ίσως να μην γνωρίζεις είναι ότι οι φυτικές ίνες χωνεύονται δύσκολα, οπότε μπορούν να ελέγξουν και την όρεξή μας.

Πρόσθεσε πρωτεΐνες σε κάθε γεύμα και σνακ

Οι πρωτεΐνες έχουν την τάση να αφομοιώνονται αργά από τον οργανισμό μας, κάνοντάς μας να αισθανόμαστε πλήρεις. Από την άλλη πλευρά, μας βοηθούν να κάψουμε λίπος με ταχύτερο ρυθμό. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, είναι να ξεκινήσεις την μέρα σου με μια καλή μερίδα πρωτεΐνης, είτε αυτή είναι ένα γιαουρτάκι είτε ακόμη και μερικά καρύδια. Αλλά προσπάθησε να τις εντάξεις σε κάθε σου γεύμα, ώστε να περιορίζουν την όρεξή σου.

Φάε σούπα πριν το γεύμα

Η σούπα, όπως όλοι μας ξέρουμε, έχει πολύ λίγες θερμίδες και έχει αποδειχθεί ότι, όταν την καταναλώνουμε πριν από το κυρίως γεύμα, μειώνει την ποσότητα του φαγητού που θα τρώγαμε υπό κανονικές συνθήκες. Όταν λέμε, όμως, σούπα εννοούμε το ζωμό μόνο και όχι να προσθέσεις και κοτόπουλο ή ψάρι. Όσο και να μην μπορείς να το πιστέψεις, το νερό πριν το φαγητό δεν έχει το ίδιο αποτέλεσμα, όπως νομίζουν πολλοί, καθώς σε φουσκώνει μόνο για λίγο.

Μην τρως όταν δεν είσαι συγκεντρωμένος

Όταν βλέπουμε τηλεόραση και τσιμπάμε, συνήθως χάνουμε την μπάλα, καθώς δεν είμαστε συγκεντρωμένοι και από ένα σημείο και μετά συνεχίζουμε μόνο και μόνο από συνήθεια, σαν παρέα για την τηλεόραση. Αν, όμως, φροντίσεις να μην έχεις φαγητό την ώρα που είσαι απασχολημένος με κάτι άλλο, θα δεις ότι θα νιώσεις γρηγορότερα χορτάτος και κατά πάσα πιθανότητα θα απολαύσεις πολύ περισσότερο το φαγητό σου.  Βασικός κανόνας είναι να τρως αργά και να απολαμβάνεις τη γεύση του.

Χρησιμοποίησε ένα μικρότερο πιάτο

Οι ποσότητες που τρώμε μερικές φορές είναι πολύ μεγάλες και το κακό είναι πως δεν το καταλαβαίνουμε, επειδή δεν χορταίνει το μάτι μας. Αν, όμως, επιλέξεις ένα πιο μικρό πιάτο, θα έχεις την αίσθηση ότι υπάρχει περισσότερο φαγητό στο πιάτο σου, άρα θα είσαι ικανοποιημένος και από το οπτικό κομμάτι.


Πηγή: aggouria.net
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια