Ευεργετικά αποτελέσματα για τον ανθρώπινο οργανισμό έχει η
συχνή κατανάλωση του σπανακιού.
Όπως προκύπτει από τις μελέτες δειγμάτων του πράσινου φυλλώδους
λαχανικού τις οποίες εκπόνησε ομάδα αμερικανών ειδικών, το σπανάκι είναι
πλούσιο σε βήτα-καροτίνη και λουτεΐνη. Έχει πολλά οφέλη για την
υγεία μας και καλό είναι να εντάσσεται στο εβδομαδιαίο διαιτολόγιό μας.
Δείτε τρία από
αυτά...
- Η βήτα-καροτίνη που περιέχει μετατρέπεται σε βιταμίνη Α και συμβάλλει στην καλή υγεία της όρασης, του δέρματος και των μαλλιών, ενώ η λουτεΐνη, που βασικά αποτελεί μια χρωστική ουσία του αμφιβληστροειδούς χιτώνα του ματιού, προστατεύει παράλληλα από την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, μια ιδιότυπη οφθαλμική πάθηση.
- Το σπανάκι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά τα οποία αποτρέπουν τη δημιουργία ελευθέρων ριζών και συμβάλλουν στην καλή λειτουργία των αγγείων.
- Επιπλέον είναι πλούσιο και σε φυτικές ίνες που είναι απαραίτητες στην καλή λειτουργία του οργανισμού και πρέπει να καταναλώνονται καθημερινά.
Πηγή: baby.gr
_
0 Σχόλια