Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στα όρια της κατάρρευσης οι πυροσβέστες που κλήθηκαν να συνδράμουν στις φωτιές της Αλβανίας

Την άμεση απεμπλοκή και την ξεκούραση των πυροσβεστών που συνδράμουν στην κατάσβεση των 


πυρκαγιών στην Αλβανία καθώς έχουν ξεπεράσει τα ανθρώπινα όρια αντοχής ζητεί με επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Τόσκα η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυσροσβεστών. 

Σύμφωνα με την επιστολή:

Κύριε Υπουργέ,
Το πρωί της 12ης Αυγούστου συνάδελφοί μας από την Ήπειρο, στάλθηκαν για συνδρομή στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών, στις περιοχές της Αλβανίας. 

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Αλβανικό Λαό για τις καταστροφές  που προκαλούν  οι μεγάλες πυρκαγιές κυρίως στις λαϊκές περιουσίες, εξ αιτίας των μεγάλων ελλείψεων που υπάρχουν στις δομές πυροπροστασίας της γειτονικής χώρας.   

Είμαστε υποχρεωμένοι όμως να καταγγείλουμε το γεγονός ότι, οι περισσότεροι από τους συναδέλφους που στάλθηκαν προς ενίσχυση, ειδοποιήθηκαν για να μεταβούν με τα πυροσβεστικά οχήματα στην Αλβανία, μία με δύο ώρες περίπου, μετά την ολοκλήρωση εκτέλεσης 24ωρης υπηρεσίας τους, στους πυροσβεστικούς Σταθμούς και τα Κλιμάκια που υπηρετούν.

Οι συνάδελφοι μας αυτοί θα συμπληρώσουν για ακόμα μια φορά αρκετές δεκάδες ώρες συνεχόμενης υπηρεσίας, χωρίς ξεκούραση (40ωρα, 50ωρα κ.ο.κ.). Θα παρέχουν για ακόμα μια φορά εξαντλητική εργασία, προκειμένου να καλύψουν αυτή τη φορά πάγιες ανάγκες και ελλείψεις, σε μια άλλη χώρα.

Την ίδια στιγμή και ενώ βρισκόμαστε στα μέσα μιας δύσκολης αντιπυρικής περιόδου, εκδηλώνονται και εξελίσσονται συνεχώς επικίνδυνες δασικές πυρκαγιές και στην περιοχή της Ηπείρου και σε περιοχές όλης της χώρας. 
  
Κύριε Υπουργέ, δίνουμε τη μάχη με τις πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, μέσα σε δύσκολες συνθήκες εργασίας και παράλληλα ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα μεγάλα προβλήματα και τις ελλείψεις του Π.Σ. και συνολικά του συστήματος πυροπροστασίας, σε προσωπικό, μέσα, εξοπλισμό και υποδομές. Δεν μπορούμε να κάνουμε με ασφάλεια και με επάρκεια τη δουλειά μας, εξαιτίας των πολιτικών που εφαρμόστηκαν από όλες τις κυβερνήσεις και τη σημερινή. 

Των πολιτικών που επέβαλαν τις μεγάλες περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση για την πυρασφάλεια της χώρας και επιφέρουν δραματικές συνέπειες στους πυροσβέστες, στο λαό και τον φυσικό μας πλούτο.  

Από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για να οργανώσουμε τον αγώνα των πυροσβεστών για την ουσιαστική αναβάθμιση και τη δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου πυροπροστασίας, για όλη τη χώρα. Να βελτιώσουμε τις συνθήκες εργασίας μας, να θεσμοθετηθούν και να εφαρμοστούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στη δουλειά μας.

Κύριε Υπουργέ, ζητάμε να επιστρέψει άμεσα στα σπίτια του προκειμένου να ξεκουραστεί, το καταπονημένο πυροσβεστικό προσωπικό που βρίσκεται στην Αλβανία. Να σταματήσουν οι τακτικές αυτές, που βάζουν σε μεγαλύτερο κίνδυνο το δασικό πλούτο, τις ζωές και τις περιουσίες του λαού και την ασφάλεια και τη ζωή των πυροσβεστών.

Το αίτημά μας αυτό συνάδει ακριβώς και με την υπ. αριθμ. 47355Φ.702.15/20-7-2017 πρόσφατη Διαταγή Αρχηγείου Π.Σ. με τίτλο «Αποτελεσματικότητα Επιχειρήσεων και Ασφάλεια Προσωπικού», που μεταξύ άλλων αναφέρεται και «στην προστασία της υγείας και ασφάλειας των Πυροσβεστών», αλλά συνάδει και με τον σεβασμό στο χρόνο εργασίας και στο χρόνο αλλαγής δυνάμεων στα συμβάντα και στη χορήγηση των δικαιούμενων αδειών και αναπαύσεων, για να εξασφαλίζεται η ηρεμία και η ξεκάθαρη σκέψη.
Για  την  Ε.Α.Κ.Π.
Το μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
Βλάχος Δημήτρης
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια