Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

''Κύριε Πρωθυπουργέ έχουμε μάθει στις φωτιές να μην κάνουμε πίσω, το ίδιο και στα δίκαια αιτήματα μας''


Το Σωματείο Πυροσβεστών Αργολίδας και Αρκαδίας απέστειλε επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα ζητώντας παρέμβαση για όσα προβλήματα αντιμετωπίζουν σήμερα οι πυροσβέστες.

 
 
Αξιότιμε κύριε  Πρωθυπουργέ ,

   Δύσκολες ώρες  περνάει λόγο πυρκαγιών η χώρα μας , εξαντλητικές ώρες και μέρες  ζουν στα πύρινα μέτωπα ΟΛΟΙ οι πυροσβέστες. Όχι οι αξιωματικοί, οι μόνιμοι, οι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης , οι συμβασιούχοι όπως μας έχουν χωρίσει με ΦΕΚ . Το Πυροσβεστικό Σώμα δεν μπορεί να πάει μπροστά με 5 κατηγορίες εργαζομένων.

“ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΞΕΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ” Είπατε πριν λίγες μέρες όταν βρεθήκατε κοντά στους συναδέλφους μας.

   Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

    Ξεκινώντας από τους συμβασιούχους πυροσβέστες σας βροντοφωνάζουμε και σας λέμε ότι ξεπληρώνετε κ. Πρωθυπουργέ αρκεί να ενδιαφερθείτε και να μάθετε τα προβλήματα που βιώνουμε  χρόνια τώρα . Οι εκάστοτε κυβερνήσεις μαζί και η κυβέρνηση σας μας θυμούνται μόνο 1-2 μήνες το καλοκαίρι, όταν έχουμε πυρκαγιές.

   Πρέπει να  ενημερωθείτε,  αν δεν ξέρετε ότι η ελάχιστη  προϋπηρεσία ενός συμβασιούχου πυροσβέστη είναι 10 έτη στο Πυροσβεστικό Σώμα με εμπειρία και αγάπη για την δουλειά που κάνουμε.

   Εμείς λοιπόν οι 1200 Συμβασιούχοι πυροσβέστες καλούμαστε να ζήσουμε  τις οικογένειες μας  με 650 ευρώ το μήνα και αυτά μόνο για 5 μήνες ανά έτος. Μετά παίρνουμε 3 μήνες ανεργία από 300 ευρώ το μήνα. Και τέλος.

   Αν υπάρχει θέληση από την κυβέρνηση σας κ . Πρωθυπουργέ και θέλετε πραγματικά  να μας το ξεπληρώσετε γιατί το αξίζουμε και το δικαιούμαστε αλλά και να κάνετε πράξη τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις  τότε πρέπει να εργαζόμαστε πλήρες 12 μηνο. Έχουμε προτείνει 6 μήνες πυροσβεστική και 6 μήνες πολιτική προστασία για την πρόληψη των πυρκαγιών . Ο τομέας της πρόληψης έχει παραμεληθεί πολύ στη χώρα μας.

   Συνεχίζοντας με τους 2090 Π.Π.Υ.

  Θυμάστε το 2011 με τον Ν.3938/2011 που τον ψήφισαν όλες οι πτέρυγες της Βουλής, σχεδόν το 90%-95% των βουλευτών.

  Εδώ αντί να κάνετε πράξη τα προεκλογικά σας λόγια, μας κάνατε με τροπολογία ντροπή  τον Φλεβάρη «τριετής». Και εδώ ξεπληρώνετε κ. Πρωθυπουργέ  με την άμεση, και όταν λέμε άμεση τον επόμενο μήνα κιόλας εφαρμογή του Ν. 3938/2011. Πέντε χρόνια περιμέναμε να έρθει η 10-02-2017 να ενταχθούμε στο μόνιμο προσωπικό.  Πέντε χρόνια γνωρίζατε ότι στο τέλος της πενταετίας έπρεπε να ενταχθούμε στο μόνιμο προσωπικό, και η κυβέρνηση σας  κ. Πρωθυπουργέ δεν εφάρμοσε Νόμο . 

   Γνωρίζετε κ . Πρωθυπουργέ ότι είμαστε απλήρωτοι υπερωρίες, αργίες, νυχτερινά, εκτός έδρας, εδώ και πέντε μήνες;

   Γνωρίζετε κ . Πρωθυπουργέ ότι παρότι την δουλειά που κάνουμε και θρηνούμε δεκάδες συναδέλφους εν ώρα εργασίας , δεν παίρνουμε το επικίνδυνο και ανθυγιεινό;

   Γνωρίζετε κ. Πρωθυπουργέ ότι παρότι η ώρες εργασίας μας που έχουν εγκριθεί έχουν εξαντληθεί, εμείς από τα μέτωπα των πυρκαγιών δεν αποχωρούμε μέχρι να σβήσει και το τελευταίο «καντηλάκι».

    Συνεπώς κ. Πρωθυπουργέ αν η κυβέρνηση σας θέλει να αποκαταστήσει αδικίες και να σταματήσει τον εμπαιγμό εις βάρος μας , πρέπει να κάνει πράξη τα παραπάνω ΆΜΕΣΑ , και να μην περιορίζετε σε δηλώσεις εντυπώσεων. ;Όπως πρόσφατα πήγατε να δείτε από κοντά τις προσπάθειες των συναδέλφων μας στις πυρκαγιές, έτσι πρέπει να μιλήσουμε από κοντά και για την επίλυση των προβλημάτων μας  

   Κύριε Πρωθυπουργέ αναμένουμε την παρέμβασή σας .

   Έχουμε μάθει στις φωτιές να μην κάνουμε πίσω, το ίδιο και στα δίκαια αιτήματα μας.

  

                                 Με τιμή για

Το Δ.Σ

 

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

  Σοφός  Γεώργιος                                     Τζαρίμας  Χρήστος

 

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια