Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Καραμέρος: Αδιανόητη η μεταφορά ποινικών δικαστηρίων στο Μαρούσι, δίπλα σε μαιευτήρια και πολυκαταστήματα

Κατηγορηματικά αντίθετος δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, στο ενδεχόμενο μεταφοράς τμήματος του Εφετείου Αθηνών σε χώρο εντός του
συνεδριακού κέντρου της Helexpo στο Μαρούσι, προκειμένου να διεξάγονται μεγάλες και πολυπρόσωπες δίκες. Σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει χαρακτηριστικά:

«Με ιδιαίτερη έκπληξη πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα τόσο στον έντυπο, όσο και στον ηλεκτρονικό τύπο, ότι σχεδιάζεται άμεσα η διάθεση κτιριακών εγκαταστάσεων επί της λεωφόρου Κηφισίας 39, όπου σήμερα στεγάζονται υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, και, η μετατροπή τους σε δικαστικές αίθουσες για τη διεξαγωγή μεγάλων και πολυπρόσωπων δικών.

Οι αναφερόμενες εγκαταστάσεις είναι εντελώς ακατάλληλες για λόγους ασφαλείας, καθώς στον ίδιο χώρο συστεγάζεται η Helexpo, τις περιοδικές εκθέσεις της οποίας επισκέπτονται δεκάδες σχολεία και εκατοντάδες επισκέπτες. Επιπλέον, είναι κυριολεκτικά «μεσοτοιχία» με μαιευτήριο, κλινική και πολυκαταστήματα.

Αν κάποιος μπορεί να φανταστεί από τη μία ασθενείς ή λεχώνες με νεογέννητα και από την άλλη οικογένειες φορτωμένες με τσάντες αγορών και στην μέση αυτοκινητοπομπές με φάρους που μεταφέρουν ακόμα και  σιδηροδέσμιους εν μέσω κυκλοφοριακής συμφόρεσης, να μας εξηγήσει πως πιστεύει ότι μπορεί να λειτουργήσει αυτή η επιλογή.

Μαιευτήρια, κλινικές, πολυκαταστήματα και συνεδριακοί χώροι είναι αδιανόητο να συνυπάρχουν με κλούβες και στρατιές αστυνομικών. Προφανώς σε μια ευνομούμενη Πολιτεία αρμόζει η δημιουργία σύγχρονων χώρων για τη διεξαγωγή μεγάλων δικών. Στην κατεύθυνση αυτή η Περιφέρεια Αττικής θέλει και μπορεί να σταθεί αρωγός.

Θεωρούμε ότι οι πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Υγείας διαθέτουν λογική ώστε να μην βρεθούν απέναντι την τοπική κοινωνία.

Η  περιοχή του Αγίου Θωμά Αμαρουσίου, στα όρια της οποίας βρίσκεται το κτιριακό συγκρότημα, χρειάζεται επειγόντως σχολικές αίθουσες και όχι δικαστικές, καθώς το μοναδικό σχολείο που διαθέτει κτίστηκε το 1953».

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια