Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΕΑΠΣ: «ΣΤΟΠ στην «τσάμπα» υπερεργασία των επιφυλακών του πυροσβεστικού προσωπικού»


Διαβάστε το περιεχόμενο της επιστολής της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος προς τον Νίκο Τόσκα

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Από τις 14  Αυγούστου οι Πυροσβέστες σε όλη τη χώρα, στις μεν περιοχές της Αττικής και όπου υπάρχουν πυρκαγιές, βρίσκονται σε καθεστώς «γενικής επιφυλακής» και στην υπόλοιπη χώρα σε καθεστώς «μερικής επιφυλακής».

Πρακτικά όμως με την αποστολή προσωπικού ενίσχυσης από όλη την χώρα προς όλες τις πυρκαγιές, το σύνολο του προσωπικού βρίσκεται σε καθεστώς «γενικής επιφυλακής».

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από τις 14 Αυγούστου  το πυροσβεστικό προσωπικό είναι υπηρεσία 24 ώρες το 24ώρο.

Η υπαγωγή του προσωπικού στο καθεστώς της επιφυλακής σε πανελλήνια έκταση για τόσες πολλές μέρες, σαφώς και δεν δικαιολογείται από την έκταση των εκδηλούμενων συμβάντων, προφανώς όμως προσπαθείτε να καλυφθεί με αυτόν τον τρόπο το  τεράστιο κενό που προέκυψε από τις εκατοντάδες μεταθέσεις που γίναν στην έναρξη της αντιπυρικής περιόδου προς τα αεροδρόμια ιδιωτικής εκμετάλλευσης, αλλά και της περιορισμένης δυνατότητας, λόγω πιστώσεων, πλήρους εργασιακής απασχόλησης του συνόλου του επί συμβάσει προσωπικού.

Πρακτικά δηλ. με τη μέθοδο της ΤΣΑΜΠΑ εργασίας μέσω της ΕΠΙΦΥΛΑΚΗΣ, επιχειρείται να αναπληρωθούν τα παραπάνω κενά που  δημιούργησαν οι πολιτικές επιλογές.

Και επειδή τα πολλά λόγια είναι περαιτέρω ΦΤΩΧΕΙΑ και από αυτή τα τελευταία μνημονιακά χρόνια έχουμε περίσσευμα,

Αξιότιμε κ.Υπουργέ.

Αναμένουμε και μετά τα λεχθέντα του αξιότιμου κ. Πρωθυπουργού για πραγματική ανταπόδοση στο σκληρό έργο των συναδέλφων, να εξασφαλίσετε την αποζημίωση 20 τουλάχιστο πρόσθετων αποζημιώσεων για το μόνιμο προσωπικό  και αντίστοιχο αριθμό υπερωριών για το προσωπικό ΠΠΥ  για το σύνολο του προσωπικού της χώρας  που έχει υπαχθεί στο καθεστώς της επιφυλακής, υπό το πνεύμα  και της υπ.αριθ. 401/2014  γνωμοδότησης του Ν.Σ.Κ.

Και  για να προλάβουμε τυχόν «οικονομοτεχνικές αιτιάσεις», το ποσό των αποζημιώσεων, προτείνουμε να καλυφθεί από τα εισπραχθέντα  χρήματα της σύμβασης για την πυροπροστασία  των αεροδρομίων, που είναι και μια από τις βασικές αιτίες  υποστελέχωσης του Π.Σ. και επιβολής του εργασιακά επαχθούς καθεστώτος της επιφυλακής.


        Με τιμή

Για το Δ.Σ. της ΕΑΠΣ

 

 Ο Πρόεδρος  Ιωάννης Σταμούλης

  Ο Γενικός Γραμματέας   Αναστάσιος Μανιάτης

 

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια