Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Λάρισα: Λαϊκή συνέλευση μετά την επίθεση σε αστυνομικούς

Το πρωτοφανές περιστατικό της επίθεσης σε δύο αστυνομικούς την ώρα της περιπολίας, φαίνεται πως ήταν η σταγόνα στο ποτήρι που ξεχείλισε στο ζήτημα των φαινομένων παραβατικότητας στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.

 

Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης έσπευσε με δηλώσεις του να στείλει μήνυμα μηδενικής ανοχής («άβατο στην περιοχή των ΡΟΜΑ δεν πρόκειται να υπάρξει» είχε πει χαρακτηριστικά), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, ήδη έχει δρομολογήσει πρωτοβουλίες για το θέμα. Λίγο μετά τον δεκαπενταύγουστο και χωρίς να δοθεί δημοσιότητα, ο δήμαρχος επισκέφθηκε τη συνοικία και είχε την ευκαιρία να συζητήσει για την κατάσταση με τους κατοίκους της περιοχής.

 

Σε δεύτερη φάση εντός των ερχόμενων εβδομάδων, η δημοτική αρχή αναμένεται να συγκαλέσει λαϊκή συνέλευση, ώστε να ακουστούν οι απόψεις όλων των πλευρών και προπαντός να τεθούν άπαντες προ των ευθυνών τους.

 

Με τους ίδιους τους αστυνομικούς να βρίσκονται επίσης σε αναβρασμό, το μείζον ζήτημα που προκύπτει είναι ένα: Εάν η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας έχει σχέδιο αστυνόμευσης για τη Λάρισα και πιο συγκεκριμένα για την «ευαίσθητη» περιοχή της Νέας Σμύρνης, ποιό είναι αυτό, εάν εφαρμόζεται και ποιά η αποτελεσματικότητά του. Πώς διασφαλίζεται η ευταξία και η προστασία της συντριπτικής πλειοψηφίας των ΡΟΜΑ και των υπόλοιπων φιλήσυχων κατοίκων;

 

Εξαιρετικά ενδιαφέροντα ερωτήματα που κάποια στιγμή πρέπει να απαντηθούν. Αποτελεί υποχρέωση απέναντι στους Λαρισαίους.

 

newsroom onlarissa.gr

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια