Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"Κύριε Πρωθυπουργέ, το καλοκαίρι του Πυροσβέστη δεν έχει διακοπές και ανεμελιά"

Επιστολή προς τον πρωθυπουγό έστειλε το Σωματείο Πυροσβεστών Μακεδονίας-Θράκης - Β.Αιγαίου , θέτοντας τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ζητώντας παρεμβάσεις:


Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ
Το καλοκαίρι του Πυροσβέστη δεν θυμίζει σε τίποτε με τις στιγμές ανεμελιάς των διακοπών .
Πέραν από το προσκήνιο των μαχών στα πύρινα μέτωπα, τις ακραίες συνθήκες εργασίας εν μέσω καύσωνα, τη διαρκεί  έκθεση  στα  θερμικά φορτία της πυρκαγιάς, τον έντονο καπνό, τα αιωρούμενα σωματίδια , υπάρχει και το άγνωστο παρασκήνιο με  τις δικές του ιδιαιτερότητες όπως περιορισμένος προσωπικός χρόνος, έκτακτες επιφυλακές,  μείωση αδειών,  περικοπή ρεπό,  έντονο στρες χρόνου αντίδρασης,  εξαντλητικά ωράρια εργασίας, την ελάχιστη ανάπαυση, και πολλά άλλα τα οποία συνθέτουν το παζλ του επαγγέλματος .
Η αρχικά σημερινή Κυβέρνηση δημιούργησε μεγάλες  προσδοκίες στον κλάδο μας, για εξάλειψη διαφορών και ανισοτήτων που υπάρχουν στο προσωπικό του Π.Σ.                          
Προσωπικό που κατ΄ ουσίαν προσφέρει ίδιο έργο και διατρέχει τους ίδιους κινδύνους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του . Οι προσδοκίες  στη συνέχεια μετατράπηκαν σε απογοήτευση, διότι ούτε τα οριζόμενα εκ του νόμου τηρήθηκαν και εφαρμόστηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο .
Από τη λέξη ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗ που ηχούσε προεκλογικά, καταλήξαμε στη λέξη ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ μετεκλογικά .
Έτσι σήμερα το πυροσβεστικό προσωπικό του Π.Σ  σήμερα απαριθμεί (5) πέντε κατηγορίες (Μόνιμο – Τριετής – Πενταετής – Επιλαχόντες – Συμβασιούχοι ).
Πως γίνεται ένας Φορέας όπως το Π.Σ που είναι βραχίωνας της Πολιτικής Προστασίας της χώρας και επεμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών με αυτό το προσωπικό και αυτό να  χωρίζει σε πέντε κατηγορίες ;
Πως γίνεται να απαιτείτε το ίδιο έργο από όλες τις κατηγορίες προσωπικού, αλλά να υπάρχει διαφορετική μεταχείριση αυτού του προσωπικού από τον ίδιο φορέα εργασίας του ;
Πως είναι δυνατόν αδιακρίτως διαφορών όταν οι περιστάσεις και οι υπηρεσιακές ανάγκες το απαιτούν ¨ως δια μαγείας¨ όλες οι κατηγορίες προσωπικού να εξισώνονται για την αντιμετώπιση αυτών ;
Πως είναι δυνατών για την αντιμετώπιση εκτάκτων επιχειρησιακών αναγκών να δίνονται πλήρες καθήκοντα και δράσεις και όταν αυτές εκλείψουν η κάθε κατηγορία προσωπικού να επανέρχεται στα αρχικά καθήκοντα που της έχουν ορίσει ;
Πως είναι δυνατόν, όταν ούτε τα αυτονόητα δεν εφαρμόζονται να προχωρήσουμε  στα επιμέρους ζητήματα του κλάδου μας ;

Κύριε Πρωθυπουργέ
Όλοι μας ... (Μόνιμοι, Τριετής, Πενταετής, Συμβασιούχοι) όπως μας έχουν χωρίσει, σε αυτό τον πόλεμο με τις φωτιές κάθε καλοκαίρι είμαστε ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ  και προσπαθούμε αδιακρίτως να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε με τα λιγοστά πλέον μέσα που διαθέτουμε στον καθήκον, που δεν είναι άλλο από την προστασία των ανθρώπων, της περιουσίας και του φυσικού πλούτου αυτής της χώρας που λέγετε Ελλάδα και είμαστε περήφανοι που την υπηρετούμε .

Προσφέρουμε τις ίδιες υπηρεσίες και έργο στην πρώτη γραμμή από την αρχή μέχρι το τέλος κάθε μάχης ...  ασχέτως αν οι ώρες κάποιων έχουν εξαντληθεί και δεν θα τις πληρωθούν, ασχέτως αν τα καθήκοντα τύποις δεν έχουν αποσαφηνιστεί από κάποιο νόμο,   ασχέτως αν κάποιοι από εμάς με τη λήξη της αντιπυρικής δεν θα εργάζονται, ασχέτως αν δεν θα υπάρχουν έσοδα για το βιοπορισμό  τους υπόλοιπους μήνες ανεργίας ,

Στις δύσκολες αυτές ώρες των πυρκαγιών που μαίνονται ανά τη χώρα και όλα τα φώτα της δημοσιότητας είναι στραμμένα πάνω στα πύρινα μέτωπα ...  δεν φτάνουν μόνο τα λόγια, γιατί όταν αυτές σβήσουν μαζί με τα φώτα, όλοι ξεχνάτε τους αφανείς ήρωες όπως συνηθίζετε να μας  αποκαλείται, αλλά  και τα προβλήματα μας  ... ως  είθισται  το επόμενο καλοκαίρι έρχεται να μας βρει στην ίδια ή χειρότερη κατάσταση από αυτή που πέρασε . 

 Αν πραγματικά υπάρχει βούληση και θέληση από την κυβέρνηση σας  και θέλετε να ξεπληρώσετε γιατί το αξίζουμε και το δικαιούμαστε όπως αναφέρατε σε συναδέλφους, κάντε πράξη τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις .


Προεκλογικό πρόγραμμα  :

·        Ομογενοποίηση Προσωπικού με την ένταξη όλων των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης στο Μόνιμο Πυροσβεστικό Προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος
·        Απορρόφηση των επιλαχόντων επιτυχόντων του διαγωνισμού Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης
·        Ένταξη των συναδέλφων του 2009 στον πίνακα επιτυχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης
·         Διατήρηση του θεσμού του Συμβασιούχου Πυροσβέστη και Χρονική επέκταση της σύμβασης των εποχικών υπαλλήλων.

Το Π.Σ είναι ιδιαίτερο Ένστολο Σώμα Ασφαλείας που διέπεται από τους δικούς του οργανικούς νόμους και κανονισμούς, λειτουργεί σε 24ωρη βάση όλο το χρόνο, παρόλα αυτά η κάθε κατηγορία προσωπικού έχει διαφορετικά εργασιακά χαρακτηριστικά, δικαιώματα  και μεταχείριση όπως (διάρκεια χρόνου εργασίας – ωράρια εργασίας – καθήκοντα – αποδοχές – ασφάλιση – άδειες – χωρίς βαθμολόγιο κ.α.) τα οποία λειτουργούν ως τροχοπέδη στην εύρυθμη λειτουργία του. 

Αναμένουμε την παρέμβασή σας .



















_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια