Διπλή τραγωδία για την οικογένεια Στρατάκη: Είχε σκοτωθεί σε τροχαίο και ο άλλος γιος

Η απώλεια ενός νέου ανθρώπου, ενός νέου πατέρα, συνιστά εξ ορισμού τραγωδία για μία οικογένεια. Πόσω μάλλον, όταν η μοίρα χτυπά την ίδια οικογένεια, με τον ίδιο τρόπο, δύο φορές μέσα σε λίγα χρόνια. Στις 15 Αυγούστου 2017 ο Βενιζέλος Στρατάκης έχασε τη ζωή του για να σώσει τα παιδιά του από τα κύματα στην παραλία του Γεροποτάμου, στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Τον Οκτώβριο του 2006, η οικογένεια Στρατάκη είχε θρηνήσει τον χαμό του 20χρονου τότε Κώστα Στρατάκη, ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο με μηχανή.

Γνωστοί, συγγενείς και φίλοι οδήγησαν την Τετάρτη το απόγευμα τον Βενιζέλο Στρατάκη στην τελευταία του κατοικία. Η Ροδιά, το πρώτο χωριό που αντικρίζει κάποιος από απόσταση με το πλοίο στο ταξίδι για το Ηράκλειο, βυθίστηκε στο πένθος, καθώς έχασε ένα από τα παιδιά του. Η οικογένεια Στρατάκη βιώνει τον δικό της Γολγοθά, καθώς η μοίρα τη χτύπησε αλύπητα τα τελευταία χρόνια. Πρώτα ο Κώστας και μετά ο Βενιζέλος, ο οποίος ήταν μόλις 35 ετών και είχε πάει εκδρομή με τη φίλη του Κατερίνα Καναβάκη και τα παιδιά της στην παραλία του Γεροποτάμου στο Ρέθυμνο. Μία παραλία που είναι γνωστή για τα μεγάλα κύματα και τα δυνατά ρεύματα. Το κακό δεν άργησε να συμβεί ανήμερα της Παναγίας. Γύρω στις 9 το βράδυ άκουσαν τις φωνές των παιδιών. Δίχως να το σκεφτούν και να υπολογίσουν τις συνέπειες, βούτηξαν και οι δύο στο νερό.

Προσπάθησε να σώσει και την Κατερίνα Καναβάκη

Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων της Ροδιάς, οι οποίοι επικοινώνησαν με αυτόπτες μάρτυρες, ο Βενιζέλος Στρατάκης προσπάθησε μέχρι και την τελευταία στιγμή να σώσει όχι μόνο τα παιδιά που κινδύνευσαν, αλλά και την 35χρονη συνοδό του. Τα παιδιά κατάφεραν να επιβιώσουν. Όχι όμως και ο ίδιος. Μαζί με την Κατερίνα Καναβάκη, παρασύρθηκαν από τα ρεύματα και τα κύματα και βρέθηκαν στον βυθό. Όταν ανασύρθηκαν, ήταν πλέον αργά. Η Κατερίνα είχε αφήσει ήδη την τελευταία της πνοή. Ο Βενιζέλος πάλευε να κρατηθεί με όσες δυνάμεις του είχαν απομείνει. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό. Όμως δεν ήταν αρκετό. Ο 35χρονος πατέρας κατέληξε, προσφέροντας τον εαυτό του θυσία για τη σωτηρία των παιδιών του.

Η απώλεια του θείου

Ο Βενιζέλος Στρατάκης άφησε πίσω του δύο συντετριμένους γονείς, τον Γρηγόρη και τη Μαρία. Δύο ανθρώπους που έζησαν για δεύτερη φορά τον εφιάλτη της απώλειας ενός παιδιού μέσα σε λίγα χρόνια από ατύχημα. Δύο ανθρώπους που τα τελευταία χρόνια τους ακολουθεί το δράμα και η τραγωδία. Μόλις λίγο καιρό πριν, ο πατέρας Γρηγόρης είχε χάσει τον αδελφό του. Πλέον, μοναδικό τους στήριγμα είναι οι δύο κόρες τους.

Εκτός από τους απαρηγόρητους γονείς, ο 35χρονος Βενιζέλος Στρατάκης άφησε πίσω του και δύο παιδιά. Δύο παιδιά που καλούνται να μεγαλώσουν ορφανά από πατέρα, τον οποίο είδαν με τα μάτια τους να χάνεται στον βυθό και να μεταφέρεται στο νοσοκομείο. Ποιος θα εξηγήσει σε αυτές τις ψυχούλες τον χαμό του αγαπημένου τους πατέρα; Ποιος θα απαντήσει στα τόσα «γιατί»; Όσες απαντήσεις και να δοθούν, η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου δεν καλύπτεται. Μαθαίνει κάποιος να ζει με αυτή, αλλά η πληγή παραμένει εκεί, για να θυμίζει τα τραγικά γεγονότα.

Τόσο οι γονείς του 35χρονου Βενιζέλου, όσο και τα παιδιά του, θα χρειαστούν τη στήριξη των συγγενών και των φίλων, αλλά και βοήθεια από επαγγελματίες. Ο γιος και πατέρας «έφυγε» ως ήρωας. Θυσιάστηκε για να σώσει τα παιδιά του. Αυτό ακριβώς λένε μεταξύ τους οι συγγενείς, οι φίλοι και οι γνωστοί του Βενιζέλου Στρατάκη, αλλά και της Κατερίνας Καναβάκη.


protothema.gr
_