Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πάτρα: Ουρές ταλαιπωρίας μετά την «μετακόμιση των διαβατηρίων» - Στο πεζοδρόμιο δεκάδες πολίτες κάθε μέρα

Είχαμε προβλέψει ότι αυτή θα είναι η εικόνα που θα δημιουργηθεί στο πρώην 3ο Α.Τ. στην οδό 


Γούναρη. Ο κόσμος αναγκάζεται πλέον να περιμένει με αφόρητη ζέστη (και τον χειμώνα με βροχή)… στο πεζοδρόμιο! Και αυτό γιατί περιέργως η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας «χώρισε» τα διαβατήρια από τις ταυτότητες με αποτέλεσμα βάση στατιστικών στοιχείων, κάθε χρόνο τουλάχιστον 8.000 άτομα που εκδίδουν ή ανανεώνουν διαβατήρια να βρίσκονται σε αυτή την θέση.
Είναι δε χαρακτηριστικό πως σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας, οι υπηρεσίες ταυτοτήτων και διαβατηρίων είναι μαζί ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες… κάνοντας χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθούν!
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι και ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος είχε κάνει ερώτηση στην Βουλή για το συγκεκριμένο θέμα επισημαίνοντας: «Σάλος έχει προκληθεί στην αστυνομική διεύθυνση Αχαΐας, αλλά και σε εκατοντάδες πολίτες που πληροφορήθηκαν το θέμα, από τη «διαρροή» της πληροφορίας πως η διεύθυνση «μετακομίζει» την υπηρεσία έκδοσης διαβατηρίων από το κεντρικό κτίριο της οδού Ερμού σε άλλο κτήριο!
Αρχικά είχε ακουστεί πως πρόκειται για το κτήριο που έχει μισθωθεί στην εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου κοντά στην Κανελλοπούλου, αλλά τελικά μεταφέρθηκε στην Γούναρη.
Και όλα αυτά προκειμένου να εξοικονομηθεί κεντρικό κτίριο για την στέγαση Υπηρεσιών, που θα προκύψουν από την κατάργηση αστυνομικών τμημάτων και την επέκταση των χωρών του 2ου ΑΤ που στεγάζεται στο ισόγειο.
Όμως, είναι γνωστό ότι η υπηρεσία διαβατηρίων και αυτή των ταυτοτήτων έχουν άμεση σχέση, οπότε οι πολίτες θα αναγκάζονται να πηγαίνουν… πέρα - δώθε από το ένα κτίριο στο άλλο, με δυσκολίες στην μετακίνησή τους, αν αυτή μεταφερθεί  στην εθνική.
Αλλά και στο 3ο ΑΤ να μεταφερθεί,  ένα άτομο με ειδικές ανάγκες ή κάποιος με προβλήματα, ή ακόμη και εκείνος που χρησιμοποιεί το αυτοκίνητό του για μετακίνηση, θα υποστεί ταλαιπωρία.
Ακόμη και εκείνος που χρησιμοποιεί το αυτοκίνητό του για μετακίνηση, θα υποστεί ταλαιπωρία. Αν, για παράδειγμα, κάποιος θέλει να εκδώσει διαβατήριο και έχει παλιά ταυτότητα, θα πρέπει να φεύγει από ένα σημείο να πηγαίνει στην Ερμού, να βγάζει ταυτότητα και να επανέρχεται! Όλα αυτά έχουν προκαλέσει αναστάτωση σε όσους πολίτες έχουν πληροφορηθεί τα σχέδια της αστυνομικής διεύθυνσης Αχαΐας»!
dete.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια