Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επιδημία ο παράνομος τζόγος στη Θεσσαλονίκη – Σαρωτικά χτυπήματα από την Αστυνομία σε στέκια με «φρουτάκια»

Διαστάσεις επιδημίας έχει λάβει ο παράνομος τζόγος στη Θεσσαλονίκη, όπου οι αστυνομικές αρχές εντοπίζουν, σε καθημερινή βάση πλέον, καταστήματα με παράνομα «φρουτάκια».
Σε νέους αιφνιδιαστικούς ελέγχους που πραγματοποίησαν, χθες, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Τούμπας-Τριανδρίας, διαπίστωσαν ότι σε εννέα ηλεκτρονικούς υπολογιστές καταστήματος στην Τούμπα, διενεργούνταν παράνομα τυχερά παίγνια.
Συνελήφθησαν η 40χρονη υπεύθυνη της επιχείρησης και εννέα παίκτες, οι οποίοι θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
 
Κάθε μέρα αποκαλύπτεται και ένα στέκι παράνομου τζόγου 
 
Η Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο καταπολέμησης του παράνομου τζόγου, διενεργεί καθημερινά στοχευμένους ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και παροχής υπηρεσιών διαδικτύου.
Μόλις το τελευταίο διήμερο, οι αρχές έχουν πετύχει τρία δυνατά χτυπήματα στη μάστιγα, που έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις στη Βόρεια Ελλάδα, και έχουν συλληφθεί συνολικά 19 άτομα.
Το τελευταίο κρούσμα με το παράνομο «μίνι καζίνο» στην Τούμπα, έρχεται να προστεθεί στην εξάρθρωση ακόμη δύο παράνομων καταστημάτων, σε Καλαμαριά και Σταυρούπολη, που η αστυνομία είχε ανακοινώσει μόλις πριν από 24 ώρες.
 
Βαρύτατες κυρώσεις για τους παίκτες παράνομων τυχερών παιγνίων
 
Στις υποθέσεις παράνομου τζόγου, αντιμέτωποι με το νόμο δεν είναι μόνο οι ιδιοκτήτες-υπεύθυνοι των παράνομων καταστημάτων, αλλά και οι ίδιοι οι παίκτες. Εναντίον τους ασκείται δίωξη για συμμετοχή σε παράνομη δραστηριότητα και επιβάλλονται σχετικές ποινές.
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον νόμο, η παροχή μη αδειοδοτημένων υπηρεσιών τυχερών παιγνίων είναι ιδιαίτερα βαρύ ποινικό αδίκημα – και δη κακουργηματικού χαρακτήρα. Η συμμετοχή παικτών σε μη αδειοδοτημένα τυχερά παίγνια διώκεται, επίσης, ποινικά. Επιπλέον, και στις δύο περιπτώσεις, επιβάλλονται σημαντικές διοικητικές κυρώσεις, με τη μορφή προστίμων.
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια