Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νέο μπλόκο στην αξιολόγηση στο Δημόσιο

Κατά της αξιολόγησης τάσσονται και οι ελεγκτές και οι υπάλληλοι της Ανεξάρτητης Αρχής 


Δημοσίων Εσόδων. Το κύμα αποχής που κυριαρχεί στο Δημόσιο φαίνεται ότι έχει συμπαρασύρει και κάποιες από τις ανεξάρτητες αρχές, μεταξύ των οποίων και η νευραλγική, για την ευρύτερη λειτουργία του Δημοσίου, Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Παρά το γεγονός ότι η Αρχή (όπως και άλλες ανεξάρτητες αρχές), λόγω της φύσης του αντικειμένου της, διέπεται από διαφορετική διαδικασία αξιολόγησης από αυτήν που ισχύει για τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους, εφοριακοί, τελωνειακοί αλλά και διοικητικοί υπάλληλοι που υπηρετούν σε αυτήν απέχουν από την αξιολόγηση και μάλιστα έχουν δώσει «ραντεβού τον Σεπτέμβρη» προκειμένου να αποφασίσουν «συλλογικά και δημοκρατικά μορφές πάλης».


Το γενικό συμβούλιο της ΠΟΕ-ΔΟΥ αποφάσισε ομόφωνα στις 20/7/2017 «την απόρριψη του σχεδίου Πιτσιλή τόσο για την εφάπαξ αξιολόγηση όσο και το πάγιο σύστημα αξιολόγησης, κηρύσσοντας παράλληλα αποχή - απεργία από κάθε διαδικασία που σχετίζεται με τη συγκεκριμένη διαδικασία». Οπως επισημαίνει το γενικό συμβούλιο της ομοσπονδίας, τα δύο συστήματα προβλέπουν «νέες διαθεσιμότητες, εξατομίκευση της μισθοδοσίας και θεσμοθέτηση της αυθαιρεσίας προϊσταμένων και διευθυντών».
AdTech Ad
Η ομοσπονδία καταγγέλλει ότι η ηγεσία της ΑΑΔΕ κατέθεσε το εν λόγω σχέδιο «ή για την ακρίβεια μέρος αυτού εν μέσω καλοκαιριού, επενδύοντας στον περιορισμό των δυνατοτήτων αντίδρασης και αποκλείοντας κάθε προοπτική διαλόγου και διαπραγμάτευσης».
Παράλληλα, καλεί την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών «να σταματήσει το κρυφτό πίσω από τη δήθεν ανεξαρτησία της ανεξάρτητης αρχής και να αναλάβει τις ευθύνες που της αντιστοιχούν για τα αποτελέσματα ενός νόμου που η ίδια έφερε και ψήφισε στη Βουλή».
Το γενικό συμβούλιο προτρέπει τους υπαλλήλους να μην υπογράψουν τα έντυπα καταλληλότητας και να απόσχουν από την αξιολόγηση, καθώς και τους διευθυντές να μην καταθέσουν έντυπα καταλληλότητας για τους υφισταμένους τους. Η ομοσπονδία εν συνεχεία, αφού προκήρυξε απεργία - αποχή από τη διαδικασία της εφάπαξ αξιολόγησης αλλά και «της κατάταξης των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ στα περιγράμματα θέσεων εργασίας, ελέγχου καταλληλότητας και επάρκειας», δηλώνει τη συμμετοχή της στην απεργία που έχει κηρύξει από τον περασμένο Μάρτιο επί του θέματος η ΑΔΕΔΥ.
Από την πλευρά του πάντως, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής έχει διαβεβαιώσει τους υπαλλήλους και το συνδικαλιστικό τους όργανο ότι μέσω της αξιολόγησης δεν τίθεται ζήτημα απολύσεων, και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο στην ακραία περίπτωση που ο ίδιος ο υπάλληλος προκαλέσει με τη συμπεριφορά του.
Ως προς το ευρύτερο Δημόσιο, η αποχή από την αξιολόγηση ξεπέρασε το 70%, με την ΑΔΕΔΥ και το ΜΕΤΑ να «πανηγυρίζουν» επί του αποτελέσματος και να δηλώνουν τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους.
dikaiologitika.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια