Θρίλερ με καταγγελία Παλαιστινίου στην Κω

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η υπόθεση καταγγελίας Παλαιστίνιου στην Κω, ότι δουλέμποροι πήραν τον γιο του από το νησί. Η αστυνομία έκανε συλλήψεις, αλλά δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη τι έχει συμβεί
στο παιδί.

Ο 29χρονος Παλαιστίνιος, ο οποίος ζει στο Προαναχωρητικό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών στην Κω, πήγε στην αστυνομία και κατήγγειλε την υπόθεση. Στους αστυνομικούς είπε ότι τον προσέγγισαν μέλη κυκλώματος διακίνησης μεταναστών και του είπαν ότι μπορούν να μεταφέρουν τον ίδιο και τον γιο του στη Σουηδία, πιθανότατα αεροπορικώς, για 6.500 ευρώ. «Εκείνοι πήραν τον γιο μου και από τότε δεν τον έχω ξαναδεί. Ξέρω ποιοι το έκαναν και που μένουν», είπε.

Η αστυνομία έκανε έρευνα στη διεύθυνση που τους έδωσε ο 29χρονος, στο κέντρο της Αθήνας. Εκεί συνελήφθησαν τέσσερις Παλαιστίνιοι και δύο Σύροι, κατασχέθηκαν περίπου 2.000 ευρώ, δύο πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα των ιταλικών Αρχών και κινητά τηλέφωνα. Αργότερα, συνελήφθη και ένας 35χρονος Παλαιστίνιος, ο οποίος φέρεται ως αρχηγός του κυκλώματος.

O 35χρονος ισχυρίστηκε πως το παιδί δεν απήχθη αλλά εστάλη στη Σουηδία σε συγγενικά του πρόσωπα. Μάλιστα έδωσε και ένα τηλέφωνο συγγενών του ανηλίκου για να επικοινωνήσουν οι αστυνομικοί μαζί τους.
 Πλέον η αστυνομίαε εξετάζει το ενδεχόμενο οι δουλέμποροι να μετέφεραν το παιδί στη Σουηδία αλλά όχι και τον πατέρα διότι εκείνος είχε συλληφθεί λίγο μετά τη συμφωνία μαζί τους από τις αστυνομικές αρχές της Κω. Πάντως δεν έχει αποκλειστεί και το ενδεχόμενο το αγόρι να μην είναι τελικά με τους συγγενείς του.
 Η αστυνομία θα ζητήσει τη συνδρομή των σουηδικών αρχών.

_