Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τα πιο περίεργα φαγητά του κόσμου! Εσύ θα τα δοκίμαζες;


Το φαγητό σε κάθε περίπτωση εξαρτάται όχι μόνο από την όρεξή μας, αλλά και από το κοινωνικό και πολιτιστικό περιβάλλον που έχουμε μεγαλώσει.

Για παράδειγμα, ενώ οι περισσότερες Δυτικές χώρες θα αντιδρούσαν αρνητικά στο να φάνε μία ταραντούλα ή μία κάμπια και θα τους φαινόντουσαν αηδιαστικά φαγητά, σε άλλες περιοχές αυτά τα πιάτα είναι άκρως δελεαστικά και διάσημα.

Πολλές χώρες, κυρίως της Ασίας και της Αφρικής, φημίζονται για τις περίεργες προτάσεις τους στα φαγητά, τις οποίες πραγματικά απολαμβάνουν. Κι αν ποτέ μπεις στον κόπο να τα δοκιμάσεις μπορεί να τα βρεις και αρκετά νόστιμα. Παρακάτω θα δεις 25 περίεργα φαγητά που δε θα τολμούσες να δοκιμάσεις με τίποτα!

1. Balut


Ένα πολύ γνωστό φαγητό στις Φιλιππίνες είναι το balut. Πρόκειται για το αναπτυγμένο έμβρυο της πάπιας, το οποίο βράζεται ζωντανό και τρώγεται μέσα από το αβγό του.

2. Casu Marzu


Το casu marzu πρόκειται στην ουσία για ένα κατσικίσιο τυρί που φτιάνεται στη Σαρδηνία, στην Ιταλία. Αφού γίνει το τυρί, οι παρασκευαστές το αφήνουν έξω εκτεθειμένο και οι μύγες έχουν τη δυνατότητα να γεννήσουν τα αβγά τους μέσα σε αυτό. Οι προνύμφες σπάνε τα λίπη του τυριού και βοηθάνε στη ζύμωσή του. Φυσικά οι προνύμφες δεν βγαίνουν από το τυρί μιας και είναι γεμάτο από αυτές.

3. Κρέας από άγρια ζώα


Το φαγητό αυτό συναντάται στη Δυτική Αφρική και πρόκειται για το κρέας που προέρχεται από τα άγρια ζώα της περιοχής. Χρησιμοποιείται κρέας από διάφορα ζώα, όπως αρουραίους, νυχτερίδες και μαϊμού, το οποίο οι κάτοικοι αποξηραίνουν, βάζουν στο αλάτι ή το κάνουν καπνιστό.

4. Boodog από τη Μογγολία


Το φαγητό αυτό έρχεται από τη Μογγολία και πρόκειται για ένα πιάτο που περιλαμβάνει κατσίκα ή μαρμότα. Το ζώο μαγειρεύεται με το δέρμα του τοποθετώντας ζεστές πέτρες στο στομάχι του.

5. Blodplättar


Το πιάτο αυτό έρχεται από τη Σουηδία και αποτελεί μια ενδιαφέρουσα εκδοχή της γνωστής σε όλους τηγανίτας. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση φτιάχνεται από αίμα γουρουνιού, γάλα, αλεύρι από κριθάρι, μελάσα, κρεμμύδι και βούτυρο.

6. Αίμα γουρουνιού


Στην Ουγγαρία, όταν σφάζουν ένα αρνί, τηγανίζουν το αίμα του με κρεμμύδι και το σερβίρουν για πρωινό μαζί με ζεστό ψωμί.

7. Το αβγό της χιλιετίας


Οι Κινέζοι συντηρούν τα αβγά σε ένα μείγμα από στάχτη, αλάτι, άσβηστο ασβέστη, φλοιό ρυζιού και πηλό για αρκετές εβδομάδες ή μήνες. Η μυρωδιά ενός τέτοιου αβγού είναι ιδιαίτερα έντονη, αλλά αυτό δε φαίνεται να ενοχλεί τους Κινέζους.

8. Εσκαμόλ


Το εσκαμόλ είναι ένα φαγητό ιδιαίτερα γνωστό στο Μεξικό, το οποίο φτιάχνεται από τις προνύμφες των μυρμηγκιών. Οι προνύμφες συγκεντρώνονται από τις ρίζες του φυτού Αγαύη και οι κάτοικοι το τρώνε από την εποχή των Αζτέκων.

9. Σούπα από τη φωλιά πουλιών


Και αυτό το πιάτο προέρχεται από την Ασία και πρόκειται για τη φωλιά των πουλιών swiflet, τα οποία την φτιάχνουν χρησιμοποιώντας το σάλιο τους. Ναι, καλά το κατάλαβες! Αυτό που τρως στην ουσία είναι το σάλιο των πουλιών!

10. Μάτια τόνου


Τα μάτια τόνου θεωρούνται ιδιαίτερα νόστιμα στην Ιαπωνία, καθώς λένε ότι έχουν γεύση καλαμαριού. Επίσης, τα μάτια περιέχουν Dha, ένα από τα πολυακόρεστα Ω-3 λιπαρά οξέα που είναι σημαντικά για τη λειτουργία του εγκεφάλου.

11. Τηγανητή ταραντούλα


Ποια είναι η πρώτη σου αντίδραση όταν δεις μια ταραντούλα; Μάλλον αρχίζεις και τρέχεις όσο πιο μακριά μπορείς. Λοιπόν, αυτή είναι μια αντίδραση που δεν θα συναντήσεις στη Καμπότζη. Στην πραγματικότητα, η ταραντούλα είναι πολύ γνωστή λιχουδιά σε αυτή την περιοχή, καθώς οι κάτοικοι τις τηγανίζουν και τις τρώνε!

12. Beondegi


Το φαγητό αυτό πρόκειται για βρασμένες ή στον ατμό νύμφες σκουληκιών, οι οποίες καρυκεύονται και τρώγονται σαν σνακ.

13. Fugu


Fugu λέγεται στα κινέζικα το ψάρι λαγοκέφαλος. Τώρα θα μου πεις, γιατί είναι περίεργο αυτό το φαγητό; Ένα απλό ψάρι είναι. Κι όμως, αυτό το φαγητό είναι μία από τις πιο θανατηφόρες λιχουδιές που μπορείς να δοκιμάσεις. Τα έντερα, οι ωοθήκες και το συκώτι του ψαριού περιέχουν ένα δηλητήριο που ονομάζεται τετροδοτοξίνη. Η τοξίνη αυτή είναι 1200 φορές πιο θανατηφόρα από το υδροκυάνιο. Ένα τέτοιο ψάρι μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο μέχρι και 30 ανθρώπους.

14. Kiviak


Το kiviak είναι παραδοσιακό φαγητό της Γροιλανδίας και φτιάχνεται από το auk (είδος πουλιού). Το πτηνό διατηρείται μέσα στο κενό σώμα φώκιας για 7 μήνες, όπου και γίνεται η ζύμωσή του. Τρώγεται συνήθως σε γενέθλια και γάμους.

15. Τηγανητός κροταλίας


Το πιάτο αυτό είναι ιδιαίτερα αγαπητό στη νοτιοδυτική Αμερική και λένε ότι έχει παρόμοια γεύση με τα βατραχοπόδαρα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, πριν αποφασίσεις να μαγειρέψεις τον κροταλία, φρόντισε να τον βράσεις για πολύ ώρα. Έπειτα, βούτηξε το κρέας μέσα στο αβγό και κάλυψέ το με μείγμα από αλάτι, αλεύρι και φρυγανιά.

16. Η καρδιά της κόμπρας


Κάποιοι τρώνε ολόκληρους κροταλίες, κάποιοι άλλοι ωστόσο προτιμάνε να φάνε ένα άλλο φίδι, την κόμπρα. Το πιάτο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στο βόρειο τμήμα του Βιετνάμ και περιλαμβάνει το αίμα και την (ζωντανή ακόμη!) καρδιά μιας κόμπρας. Ένα πλήρες γεύμα περιλαμβάνει την καρδιά της κόμπρας μέσα σε ένα ποτήρι με αίμα και το λεγόμενο κρασί φιδιού (είδος λικέρ στο οποίο προστίθενται φίδια) και ένα πιάτο στο οποίο περιέχεται το υπόλοιπο φίδι.

17. Βατραχοπόδαρα


Τα βατραχοπόδαρα είναι γνωστά ακόμη και στην Ελλάδα και όσοι τα έχουν δοκιμάσει λένε ότι έχουν γεύση κοτόπουλου.

18. Κάμπια


Αυτού του είδους η κάμπια είναι στην ουσία η προνύμφη του σκόρου και συναντιέται μόνο στην κεντρική Αυστραλία.

19. Dragon in the Flame of Desire


Όταν βλέπεις ένα πιάτο με αυτό το όνομα σίγουρα θα σου κινήσει το ενδιαφέρον να το δοκιμάσεις. Μην βιαστείς, όμως. Το πιάτο αυτό είναι στην ουσία τα γεννητικά όργανα του αρσενικού γιακ, τα οποία τα ψήνουν και τα σερβίρουν σε μια μεγάλη πιατέλα.

20. Jing leed


Το jing leed είναι ένα έντομο που το συναντάς στην Ταϊλάνδη και είναι γνωστό σνακ της περιοχής. Πρόκειται για ένα είδος γρύλου, το οποίο τηγανίζεται και μετά καρυκεύεται με πιπέρι και σάλτσα Golden Mountain.

21. Ντούριαν


Το ντούριαν είναι ένα είδος φρούτου που το συναντάς στη Μαλαισία και την Ινδονησία. Δύο περιπτώσεις υπάρχουν όταν το δοκιμάσεις, ή θα το λατρέψεις ή θα το μισήσεις. Σε όσους δεν άρεσε είπανε ότι η γεύση του είναι σαν σάπιο κρεμμύδι, ενώ η μυρωδιά του είναι σαν κρεμμύδια με τουρπεντίνη, τυλιγμένα σε μια κάλτσα γυμναστηρίου! Λόγω της έντονης μυρωδιάς του πολλά ξενοδοχεία και δημόσια κτίρια στη Νοτιοανατολική Ασία έχουν απαγορεύσει την ανάπτυξη του δέντρου αυτού στις εγκαταστάσεις τους.

22. Shirako


Το shirako είναι μια λιχουδιά από την Ιαπωνία, την οποία δε θα ήθελες ποτέ να δοκιμάσεις. Γιατί; Επειδή στην ουσία πρόκειται για το σάκο με τα σπερματοζωάρια του μπακαλιάρου ή του λαγοκέφαλου. Σύμφωνα με τους Ιάπωνες το φαγητό αυτό έχει πλούσια και κρεμώδη γεύση…. Τα σχόλια δικά σου!

23. Κροκόδειλος


Τους κροκόδειλους μπορεί να τους έχεις συνδέσει με τσάντες, παπούτσια και διάφορα άλλα αξεσουάρ που φτιάχνονται από το δέρμα τους. Στην Αυστραλία και την Αφρική, όμως, έχουν κι άλλη χρήση… τους τρώνε. Σύμφωνα με τους ντόπιους το κρέας τους έχει γεύση κοτόπουλου και καβουριού.

24. Ψάρι Yin Yang


Πόσο περίεργο μπορεί να είναι ένα ψάρι; Το ψάρι αυτό μπορεί να τηγανίζεται σε καυτό λάδι, αλλά παραμένει ζωντανό ακόμη και μετά το μαγείρεμά του. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Κίνα και στην Ταϊβάν, παρόλο που πολλοί το καταδικάζουν λόγω της βαναυσότητάς του.

25. Sannakji


Ακόμη ένα ψάρι που τρώγεται ζωντανό είναι ένα φαγητό που σερβίρεται στην Κορέα. Το πιάτο αυτό αποτελείται από ζωντανό μικρό χταπόδι, το οποίο έχει γαρνιριστεί με σησαμέλαιο. Έχει ελάχιστη προετοιμασία και καταναλώνεται αμέσως μόλις σερβιριστεί. Είναι αρκετά επικίνδυνο καθώς πολλοί άνθρωποι έχουν πνιγεί από την κατανάλωσή του.


Πηγή: aggouria.net
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια