Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πάτρα: Στο... χαμάμ της υπηρεσίας έκδοσης διαβατηρίων μια μέρα με καύσωνα

Στον τρίτο όροφο του κτιρίου της οδού Γούναρη όπου έχει μεταφερθεί από την Ερμού η υπηρεσία έκδοσης διαβατηρίων, υπάρχει μια μεγάλη ουρά με όλα τα ηλικιακά δείγματα.
Η ουρά περιμένει σε έναν προθάλαμο τον οποίο μαστιγώνει αλύπητα ο ήλιος ώρα 12η μεσημβρινή, εισβάλλοντας από ένα παράθυρο το οποίο δεν διαθέτει τέντα, καψαλίζει τις πλάτες όσων κάθονται στην αριστερή πλευρά και δημιουργεί συνθήκες θερμοκηπίου για όσους κάθονται δίπλα και απέναντι, ενώ οι  όρθιοι, που είναι πολλοί, βρίσκονται ένα βήμα προ της λιπυθυμίας από ορθοστατική υπόταση και γενικής δυσφορίας.

Μερικοί είναι καθισμένοι στα σκαλοπάτια της εισόδου. Ανάμεσά τους και πολλά παιδιά που διαμαρτύρονται για τη ζέστη και ακούνε ένα νευριασμένο "περίμενε" από τους κάθιδρους συνοδούς που μακαρίζουν την τύχη τους.

Στο βάθος της αίθουσας, ένας παλιός ανεμιστήρας που βογκάει και δεν καταφέρνει να δροσίσει ούτε τον διπλανό του.

Αυτή ήταν η κατάσταση σήμερα το πρωί, αυτή είναι η κατάσταση κάθε μέρα τώρα το καλοκαίρι στην υπηρεσία διαβατηρίων της Αχαϊας, εκεί από όπου περνούν εκατοντάδες άνθρωποι.

Δροσερή εξαίρεση, η είσοδος στα γραφεία εξυπηρέτησης, όπου βέβαια φτάνεις μετά από ώρες αναμονής, όχι μόνο επειδή αυτά κλιματίζονται, αλλά και επιεδή οι υπάλληλοι είναι υπέρ του δέοντος εξυπηρετικοί και ευγενικοί, παίρνοντας από πάνω σου ένα μέρος της ταλαιπωρίας και του εκνευρισμού και καλύπτοντας με χαμόγελο ελλείψεις, όπως π,χ, το χαλασμένο  εδώ και τουλάχιστον δύο εβδομάδες, φωτοτυπικό μηχάνημα, το οποίο σε στέλνει ξανά στον καύσωνα (τον μη στεγασμένο αυτή τη φορά),  αναζητώντας κατάστημα να βγάλεις φωτοτυπία εφόσον δεν έχεις μεριμνήσει από πριν. 

Άν μάλιστα τύχει και δεν κάνει η ταυτότητά σου και πρέπει να εκδόσεις άλλη, τότε πρέπει να κάνεις μια διαδρομή μεταξύ Ερμού και Γούναρη για να βγάλεις άκρη, καθώς η έκδοση ταυτοτήτων δεν έχει μετακομίσει.

Υπηρεσίες εν έτει 2017 στην Ελλάδα.  Η αλλιώς, η ταλαιπωρία ως εθνικό σπορ.
Γ. Κοντ.




_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια