Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η Ιταλία ενεργοποίησε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας - Τί ζητήθηκε από την Ελλάδα

 Η ιταλική Αρχή Πολιτικής Προστασίας υπέβαλε αίτημα για ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (ΕΜΠΠ) και συγκεκριμένα για την παροχή μίας μονάδας
εναέριων μέσων δασοπυρόσβεσης (δύο Canadair CL-415). Άμεσα ανταποκρίθηκε στο αίτημα η Γάλλια, η οποία διέθεσε δύο Canadair και ένα αεροσκάφος αναγνώρισης (Beechcraft) μέσω της Εθελοντικής Δεξαμενής του ΕΜΠΠ.

Περίπου τριάντα δασικές πυρκαγιές συνεχίζουν να μαίνονται στην κεντρική και τη νότια Ιταλία, κυρίως στις περιοχές Lazio, Abruzzo, Campania, Calabria, καθώς και στο νησί της Σικελίας. Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι το γεγονός ότι έχει κινητοποιηθεί ολόκληρος ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της χώρας, ωστόσο 6 Canadair CL-415 και 1 Erickson S-64 δεν είναι διαθέσιμα. Η αρμόδια υπηρεσία έχει λάβει μόνο για σήμερα 41 αιτήματα για εναέρια μέσα πυρόσβεσης και έχει ανταποκριθεί περίπου στα μισά.

Παράλληλα, η Ιταλία βρίσκεται σε επικοινωνία με τις Μαροκινές Αρχές, στο πλαίσιο διμερούς συνεργασίας, προκειμένου να λάβει επιπρόσθετη βοήθεια.
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια