Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ελντοράντο η Κρήτη για τους διακινητές μεταναστών

«Σφάζονται» για την …Κρήτη διεθνή κυκλώματα διακίνησης μεταναστών αφού λόγω της 



γεωγραφικής της θέσης αποδεικνύεται …χρυσοφόρα για τα ..ταμεία τους. Και από κοντά όλο και περισσότεροι κρητικοί που σπεύδουν να παρέχουν τις «υπηρεσίες» τους έναντι αμοιβής. 

Σύμφωνα με την δικογραφία της ΕΛ.ΑΣ πέντε κρητικοί φέρονται να αποτελούσαν βασικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης στην οποία ηγετικό στέλεχος ήταν 30χρονος Σύρος.

Εμπλέκονται όμως και άλλοι κρητικοί (ακόμα και επιχειρηματίας με σκάφη αναψυχής) στους οποίους αποδίδεται απλή ή άμεση συνέργεια. Υπολογίζεται ότι για δύο περιπτώσεις μεταφοράς μεταναστών από λιμάνι της Αιγύπτου στα νότια παράλια της Κρήτης και συγκεκριμένα στην Χώρα Σφακίων, το κύκλωμα αποκόμισε από 140.000 έως 200.000 ευρώ.

Οι Αρχές έχουν ταυτοποιήσει έναν εκ των βασικών αρχηγών του πυρήνα της Αιγύπτου και ο λόγος πλέον ανήκει στην Ιντερπόλ. Στην δικογραφία αναφέρεται η εμπλοκή συνολικά 34 προσώπων, ταυτοποιημένων και μη. 

Το κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης σε επίπεδο Κρήτης, ο 30χρονος Σύρος, διαφεύγει της σύλληψης. Πριν από μήνες είχε συλληφθεί με δύο κρητικούς ενώ μετέφεραν μετανάστες από την ενδοχώρα του νομού στο λιμάνι του Ηρακλείου. Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και απλώς την …κοπάνησε για να γλυτώσει τα χειρότερα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αδρανοποιηθεί για κάποιο χρονικό διάστημα η δράση του τοπικού πυρήνα. 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα όμως επανέκαμψε και αυτό έθεσε σε νέα κινητικότητα τις Αρχές που ανακάλυψαν μεταξύ άλλων και διακίνηση κοκαίνης. Οι πληροφορίες αυτές είχαν ως αποτέλεσμα την προχθεσινή επιχείρηση που έγινε στο εργοστάσιο της ΔΕΗ όπου μέσα σε φρεάτιο εντοπίστηκε ποσότητα 155 γραμμαρίων κοκαίνης. Μέσα από την δικογραφία προκύπτει επίσης ότι στο πλαίσιο του σκληρού ανταγωνισμού που υπήρχε, δεν έλειπαν και οι καρφωτές. 

Ο 30χρονος Σύρος θέλοντας να βγάλει από τη μέση τους ισχυρούς αντιπάλους του για να παίξει μόνος μπάλα, έδωσε στις λιμενικές Αρχές σημαντικές πληροφορίες για την δράση άλλου μεγάλου κυκλώματος στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται και αστυνομικός. 


Την ίδια ώρα εκείνος παραλάμβανε την δική του «καραβιά» στα παράλια της Χώρας Σφακίων.

cretalive.gr 
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια