Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η κρίση στην πυροσβεστική δρομολογεί αλλαγές στην Κατεχάκη

Το bloko.gr παρουσιάζει τρεις φωτογραφίες που σημειολογικά αλλά και "τεχνικα" έχουν ιστορική σημασία. Απαθανατίζουν την εικονα της φωτιάς μέσα από το πυροφυλάκειο που
βρίσκεται στη θέση "Μαύρη Ώρα" στην Μαλακάσα, την ώρα ακριβώς που ξέσπασε το πολύ σοβαρό επεισοδιο μεταξύ του αρχηγού του ΠΣ και του επιχειρησιακού υπαρχηγού.

Κατά τραγική ειρωνία, η ονομασία της θέσης όλως συγκυριακά απεικονίζει την κατάσταση που επικρατεί στην πυροσβεστική, με αδιαπραγμάτευτα αναμφίβολη ευθύνη της πολιτική ηγεσίας. Και με τη στενή και με την ευρεία έννοια.

Ο κ. Τόσκας, ενώ προ ημερών κατήγγειλε ως μυθεύματα τα σενάρια περί ασύμμετρων απειλών την δολοφονική περίοδο του 2007 (και πολύ σωστά κατά την άποψη μας καθώς δεν τεκμηριώθηκε κάτι σχετικό), παρασύρθηκε από Κασσάνδρες και έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών. Με τι στοιχεία; Ανεμώλια έπη τότε, ανεμώλια έπη και τώρα.

Στο χορό των παλινωδιών μπήκε και ο πρωθυπουργός, ο οποίος εν τη ρύμη του λόγου (:) χαρακτήρισε μικρή την πυρκαγιά, ενώ δόθηκαν εσφαλμένα στοιχεία για την δασική έκταση που απανθρακώθηκε, αλλά και για τις ... τοποθεσίες απ' όπου πέρασε.

Συνεπώς, κάποιος πρέπει να αναλάβει το βάρος της ευθύνης για το ολοκάυτωμα για μια φωτιά που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με το 2009, όπως επίσης και για την καταστροφή των κυθήρων, απ' όπου όπως σημειώνουν έγκυρες πηγές ενημέρωσης, ξεκίνησε η διαρραγή των σχέσεων αρχηγού και υπαρχηγών.

Μετά από όλα αυτά, αναζητείται το εξιλαστήριο θύμα πάνω στο οποίο θα φορτωθεί συλλήβδην η κραυγαλέα αποτυχια της δυστυχώς τρέχουσας ακόμη αντιπυρικής περιόδου και απ' ότι φαίνεται, το μάρμαρο πρόκειται να πληρώσει στέλεχος της πολιτικής ηγεσίας, στον οποίο αποδίδονται ευθύνες και για το σημερινό προφίλ της ιεραρχίας, όπως αυτό διαμορφώθηκε κάτω από τον αρχηγό.

Ο Σεπτέμβριος μήνας, είναι πολύ κοντά.

Δείτε τις φωτογραφίες.







_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια