Τι θα πάθετε αν κόψετε … το σεξ;


Το σεξ, όπως έχουμε ήδη πολλές φορές αναφέρει, εκτός από απόλαυση, προσφέρει αμέτρητα οφέλη στην υγεία μας.

Το αντίθετο συμβαίνει όταν το σεξ είναι ανύπαρκτο. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι έχει αρνητικό αντίκτυπο όταν το σεξ γίνεται με το … σταγονόμετρο! Σύμφωνα μάλιστα με τη σεξολόγο Sari Cooper, οι τακτικές σεξουαλικές επαφές αποτελούν φυσικό παυσίπονο δια πάσαν νόσο, αφού μειώνει την αρτηριακή πίεση, καταπολεμά τον πονοκέφαλο και ανακουφίζει από τα συμπτώματα της κατάθλιψης.

Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Medicine, όσοι άνδρες έχουν μειωμένο αριθμό ερωτικών επαφών κινδυνεύουν να εκδηλώσουν διαταραχές στη στύση.

Την ίδια στιγμή άλλη μελέτη του Πανεπιστημίου του Bristol στη Μεγάλη Βρετανία, που δημοσιεύτηκε στο «Journal of Epidemiology and Community Health», κατέδειξε ότι όσοι έχουν μειωμένες ερωτικές επαφές είναι περισσότερο επιρρεπείς στο στρες και στο άγχος.

Άκρως αποκαλυπτική, όμως, είναι και άλλη μια νέα έρευνα σύμφωνα με την οποία τα ζευγάρια που κάνουν σεξ που και που υποφέρουν από πόνους στον αυχένα και στη μέση.

Μάλιστα η εξήγηση που δίνουν είναι ότι κατά τη διάρκεια των ερωτικών επαφών απελευθερώνονται στον εγκέφαλο ενδορφίνες, οι οποίες μεταξύ άλλων συμβάλλουν στη χαλάρωση των μυών!


Πηγή: healthreport.gr
_