Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Ανοχύρωτη» η νότια Κρήτη απέναντι στους διακινητές μεταναστών

Ως «μεροκαματιάρηδες» που βρήκαν άδικα τον μπελά τους, επειδή προσφέρθηκαν ανθρώπινα να 


εξυπηρετήσουν μία κατάσταση, είχαν εμφανίσει τους εαυτούς τους πριν από ένα χρόνο ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή Ηρακλείου εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης με κυρίαρχη δράση την παράνομη μεταφορά μεταναστών από χώρες της βορείου Αφρικής στην Κρήτη. 
Ο 30χρονος Σύρος, ο οποίος παρουσιάζεται σήμερα από την ΕΛ.ΑΣ ως ηγετικό στέλεχος του πυρήνα της Κρήτης, τότε το …έπαιζε αθώα περιστερά, ισχυριζόμενος ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την παράνομη μεταφορά μεταναστών. 

Άνθρωπος της βιοπάλης είχε εμφανιστεί και ο 32χρονος Κρητικός, ο οποίος φέρεται ως βασικό μέλος της οργάνωσης και είναι εκ των κατηγορουμένων που θα απολογηθούν σήμερα.
Οι δύο προαναφερόμενοι μαζί με έναν ακόμα Κρητικό, ο οποίος περιλαμβάνεται στην ογκώδη δικογραφία της εγκληματικής οργάνωσης, είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ ενώ μετέφεραν πέντε Αιγύπτιους από χωριό της ενδοχώρας στο λιμάνι του Ηρακλείου με προορισμό τον Πειραιά. Και οι τρεις μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Α.Τ. κάθε μήνα καθώς και της καταβολής υψηλής εγγυοδοσίας.

«Ανοχύρωτη» η νότια Κρήτη

Μέσα από την παρούσα δικογραφία επιβεβαιώνεται για μία ακόμα φορά πόσο «ανοχύρωτη» είναι η νότια Κρήτη και με πόση ευκολία μπορούν να περάσουν επί ελληνικού και κατ’ επέκταση ευρωπαϊκού εδάφους οι πάντες και τα πάντα. Με εξαίρεση κάποιες περιπτώσεις που αποκαλύφθηκαν τυχαία, οι μεγάλες υποθέσεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τον τελευταίο χρόνο βασίστηκαν σε πληροφορίες που αξιοποιήθηκαν από την ΕΛΑΣ και το Λιμενικό μέσα από
συστηματική έρευνα και επισυνδέσεις. 
Ακόμα και αυτές όμως μοιάζουν με …σταγόνα στον ωκεανό. Δύο πιάνονται, τρεις περνούν. Η δράση αυτών των διεθνών εγκληματικών οργανώσεων έχει να κάνει καθαρά με το αντικείμενο και όχι με τα πρόσωπα, τα οποία είναι αναλώσιμα και αντικαθίστανται από τα επόμενα. Η εξάρθρωση ενός τοπικού πυρήνα μπορεί απλώς να αναστείλει για λίγο τη δράση του κυκλώματος.

Το βέβαιο είναι ότι τα παράλια της νότιας Κρήτης είναι προσβάσιμα σε  κάθε είδους παράνομη δραστηριότητα, από διακίνηση μεταναστών έως διακίνηση όπλων, ναρκωτικών και λαθρεμπόριο τσιγάρων. 
cretalive.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια