Καίγονται για τέταρτη ημέρα τα Κύθηρα

 Στο νοτιοδυτικό μέτωπο των Κυθήρων, στην περιοχή της Ιεράς Μονής Μυρτιδίων, εστιάζονται αυτήν την ώρα οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων για να γίνει εφικτός ο έλεγχος της
μεγάλης πυρκαγιάς, που μαίνεται για τέταρτη ημέρα στο νησί.

Μόλις το σκοτάδι έπεσε, αποχώρησαν τα εναέρια μέσα, με την ένταση των ανέμων να πέφτει στο νησί, και να διευκολύνει κατά κάποιον τρόπο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Αυτήν την ώρα επιχειρούν 116 πυροσβέστες με 38 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 83 ατόμων.


Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και η περιφερειακή σύμβουλος, εντεταλμένη για θέματα Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννα Τσούπρα, στηρίζουν από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς εμπράκτως τα χειμαζόμενα από την καταστροφική πυρκαγιά στα Κύθηρα, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής.

Συγκεκριμένα, σημειώνεται πως η Περιφέρεια Αττικής εκτός, από τη μία μόνιμα παραχωρημένη υδροφόρα στο δήμο Κυθήρων, διέθεσε στην Πυροσβεστική, έπειτα από σχετικό αίτημα, μία ακόμη καθώς και ένα χωματουργικό μηχάνημα για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών και την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης του νησιού. Επισημαίνεται, επίσης, ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής παραμένουν στη διάθεση της Πυροσβεστικής για τυχόν νέα αιτήματά της για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Παράλληλα, ανακοινώνεται πως ο δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης στέλνει αύριο το πρωί στο νησί δύο οχήματα: Ένα πυροσβεστικό όχημα 10 τόνων, με 2 κανόνια πίεσης και 4 άτομα προσωπικό καθώς και μία υδροφόρα 12 τόνων με 3 άτομα προσωπικό.

Πηγή: ΑΜΠΕ
_