Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κείμενο αναγνώστη : "Οι φωτιές, η παραπλάνηση του πρωθυπουργού και οι επιλεκτικές αποστρατείες στο Π.Σ"

Κείμενο αναγνώστη του bloko.gr με σχολιασμό για τις φωτιές στην Αττική:




Είναι λυπηρό και απαράδεκτο κάποιοι για να καλύψουν τις ευθύνες τους για την μεγάλη οικολογική και οικονομική καταστροφή που προκάλεσαν στους συμπολίτες μας , να παραπληροφορούν τον  Πρωθυπουργό και να τον βάζουν να συγκρίνει ανόμοια γεγονότα. 

Για του λόγου του αληθές το 2009 περί τα τέλη Αυγούστου είχαμε στην περιοχή Αγκώνα του Καλάμου μια πυρκαγιά η οποία ξεκίνησε μεσημέρι με ανέμους πάνω από 7 μποφόρ και μετά από συντονισμένες προσπάθειες έσβησε το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Το ίδιο βράδυ μετά της 21:00 και χωρίς ενέρια ξεκίνησε η πυρκαγιά στο Σέσι Γραμματικού με ανέμους πάνω από 8 μποφόρ , γύρω στις 05:30 της επομένης η πυρκαγιά χωρίς εναέρια υποστήριξη είχε λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. 

Οι ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ και τότε όπως και τώρα έκαναν πολύ καλά την δουλειά για την οποία έχουν εκπαιδευτεί. 

Η διαφορά Κε Πρωθυπουργέ είναι ότι φέτος σε όλες τις πυρκαγιές υπάρχει έλλειμμα συντονισμού το οποίο ομολογείται από την ίδια την πολιτική και πυροσβεστική ηγεσία. 

Ο ΓΓΠΠ ομολόγησε σε συνέντευξή του ότι δεν έχει ακόμη ευφεύρει τον τρόπο με τον οποίο θα σβήσει τις δασικές πυρκαγιές , ενώ ο Υπαρχηγός επιχειρήσεων σε δελτίο ειδήσεων του Αντένα ομολόγησε ότι δεν είχε ξαναδεί πότε πυρκαγιά παρόμοια με των Κυθήρων. 

Γνωρίζει ο Κος Πρωθυπουργός ότι φέτος τον Γενάρη με συνοπτικές διαδικασίες η Πολιτική και Φυσική ηγεσία αποστράτευσε  επιλεκτικά τον Υπαρχηγό Επιχειρήσεων ο οποίος κατά την περσινή αντιπυρική περίοδο ήταν αυτός που συντόνισε με επιτυχία όλες τις μεγάλες πυρκαγιές (ΣΤΕΦΑΝΗ , ΣΑΜΟ , ΧΙΟ , ΘΑΣΟ , ΣΠΑΡΤΗ ΛΙΜΝΗ ΕΥΒΟΙΑΣ κ.α.) , τον Διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου και τρείς ακόμη έμπειρους Αξιωματικούς; 

Ας ρωτήσει ο Κος Πρωθυπουργός τον "λαλίστατο" και "εμπειρότατο" , εκλεκτό των κκ Καπάκη και Τόσκα , Αρχηγό του ΠΣ γιατί δεν εκτελεί Δικαστική Απόφαση που αφορά επιστροφή του πρώην Υπαρχηγού , ενώ τον πληρώνει το Κράτος σαν να είναι στην ενέργεια ; Τι φοβάται ; Μήπως τους πάρει την καρέκλα; Τέλος δεν είναι ντροπή να ζητήσουν βοήθεια από άτομα που έχουν διαχειριστεί με επιτυχία τέτοια και μεγαλύτερης έκτασης συμβάντα. 

Επειδή η αντιπυρική είναι κάπου στη μέση και οι  ιθύνοντες ζουν σε εικονική πραγματικότητα εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στο ΘΕΟ.

Με εκτίμηση,
Κώστας 

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια