Επιθέσεις με μαχαίρι κατά αστυνομικών και στρατιωτών σε Βρυξέλλες και Βρετανία

Νεκρός είναι ο άνδρας που επιτέθηκε σε δύο στρατιώτες που περιπολούσαν στο κέντρο των Βρυξελλών την Παρασκευή, όπως ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές αρχές.
Οι στρατιώτες πυροβόλησαν τον άνδρα αυτόν αφού τους επιτέθηκε με μαχαίρι. Σύμφωνα με την εισαγγελία, πρόκειται για έναν 30χρονο που δεν ήταν γνωστός στις αρχές για διασυνδέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις. Ο ύποπτος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου κατέληξε λίγο αργότερα.
Η επίθεση έγινε στη λεωφόρο Εμίλ Ζακμέν στις Βρυξέλλες. Οι στρατιώτες τραυματίστηκαν ελαφρά, ο ένας στο πρόσωπο και ο άλλος στο χέρι, όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση RTBF.
Εκτός από αστυνομικούς, στους δρόμους των Βρυξελλών περιπολούν και στρατιώτες, στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας που ενισχύθηκαν μετά τις επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Παρίσι το 2015 αλλά και στην ίδια τη βελγική πρωτεύουσα στις αρχές του 2016.
Τον Ιούνιο στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν επίδοξο βομβιστή αυτοκτονίας στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.
Η επίθεση θεωρείται ότι ήταν "τρομοκρατική ενέργεια", ανέφερε η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία. Ο άνδρας φώναξε "Αλλάχου Άκμπαρ" δύο φορές, σύμφωνα με την εισαγγελία.
Λίγο αργότερα, όπως έγινε γνωστό, η βρετανική αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα οπλισμένο με μαχαίρι έξω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.
Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά στα χέρια.
Ο άνδρας συνελήφθη με την κατηγορία της σοβαρής σωματικής βλάβης και της επίθεσης σε αστυνομικό.
(Φωτογραφία: AP Images /Virginia Mayo)  
news247.gr
_