Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συμμετέχει σε εκστρατείες ενημέρωσης της αστυνομίας κατά των κροτίδων αλλά δεν του δίνουν αναπηρικό επίδομα γιατί έχασε μόνο ένα χέρι

Ο Δημήτρης Στυλιανού έχασε όλο το αριστερό χέρι, του έκοψαν 2 δάχτυλα στα πόδια για να γίνουν δάχτυλα χεριού, άνοιξαν την κοιλιά του για 7 βδομάδες για να κάνουν δέρμα στο χέρι. 

Συγκλονίζουν τα όσα η κα. Ελένη Στυλιανού καταγγέλλει δημόσια κατά του κράτους και των αρμόδιων υπηρεσιών, για την στάση και συμπεριφορά τους απέναντι στο δράμα που βιώνει ο υιός της Δημήτρη Στυλιανού. Συγκεκριμένα ο Δημήτρης είχε πριν από λίγα χρόνια ένα ατύχημα με κροτίδα γεγονός που του προκάλεσε αποκοπή μέρος του χεριού του, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείται ο ίδιος και η οικογένεια του με αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις με στόχο την αποκατάσταση της ζημιάς που προκλήθηκε από την κροτίδα.
1-oU29Z.jpg
Άξιο αναφοράς είναι ότι εδώ και 3 χρόνια δεν έτυχαν καμία στήριξης από το κράτος και τις αρμόδιες υπηρεσίες. Το ιατρικό συμβούλιο το οποίο εξέτασε τον Δημήτρη  με σκοπό την ετοιμασία ιατρικής έκθεσης με σκοπό να τύχει κάποιου αναπηρικού επιδόματος απέρριπτε την περίπτωση με το δικαιολογητικό ότι θα έπρεπε να λείπουν και τα δυο χέρια ή το πόδι για να δικαιούται κάποιο επίδομα αναπηρίας. Μετά από έντονη κατακραυγή και σάλο που είχε προκληθεί για το θέμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οικογένεια του Δημήτρη προχώρησε και έκανε αίτηση για λήψη Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος από πέρυσι τον Αύγουστο. Αρχικά τον είχαν εγκρίνει όμως στην συνέχεια του το είχαν σταματήσει με το δικαιολογητικό ότι θα πρέπει να πωληθεί το διαμέρισμα το οποίο έλαβαν αντιπαροχή για να πάρει ξανά το επίδομα του ΕΕΕ.
Άξιο αναφοράς είναι ότι κάθε χρόνο ο Δημήτρης συμμετέχει σε εκστρατείες της αστυνομίας (σε τηλεόραση αλλά και μέσα από επισκέψεις σε σχολεία) αφιλοκερδώς για ευαισθητοποίηση των νέων να πάψουν να κάνουν χρήση των κροτίδων και πως εγκυμονούν τεράστιοι κίνδυνοι τόσο για την σωματική τους ακεραιότητα όσο και για τους άλλους που είναι γύρω τους.
Η κα. Ελένη Στυλιανού είναι μονογονιός και είναι λήπτης του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος όπως μας είπε τα έσοδα τους για να μπορέσουν να ζήσουν είναι αυτά τα 480 ευρώ και έχουν να πληρώσουν έξοδα νερού, ρεύματος τηλεφώνου και να βγάλουν και τον μήνα σε θέματα διατροφής τους. Συνεπώς τα έσοδα τους είναι πολύ περιορισμένα και τα έξοδα τεράστια. Ο Δημήτρης έκανε ήδη 11 χειρουργικές επεμβάσεις και πρέπει να γίνουν και άλλες. Η οικογένεια βρίσκεται σε πάρα πολύ δύσκολη θέση και παρά το δράμα τους έχουν να αντιμετωπίσουν και την απόρριψη από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
20884983-10212384808429053-423628042-n.jpg

Πρόσφατα η κα. Ελένη απέστειλε επιστολή - ξέσπασμα στην Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα. Ζέτα Αιμιλιανίδου την οποία και σας παραθέτουμε. 


Προς κ Ζετα Αιμιλιανιδου
Μας έχετε απορρίψει από αναπηρικό ελάχιστο του γιου μου Δημήτρη Στυλιανού έχασε όλο το αριστερό χέρι του έκοψαν 2 δάχτυλα στα πόδια για να γίνουν δάχτυλα χεριού άνοιξαν την κοιλιά του για 7 βδομάδες για να κάνουν δέρμα στο χέρι και μας λέτε δε δικαιούται επίδομα λόγω περιουσίας; να μην έχομε σπίτι για να πάρει δικαίωμα επιδόματος...σοβαρολογείτε; τι σχέση έχει η περιουσία με το επίδομα σε παιδί με αναπηρία;
Λέτε οι Τούρκοι σκότωσαν τον Ισαάκ και τους κρίνετε μέχρι σήμερα εσείς που σκοτώνετε καθημερινά με την απόρριψη σας τα παιδιά με αναπηρία είστε καλύτεροι? τους σκοτώνεται με την αδιαφορία σας και την αδικία προς τα πρόσωπα σας ποιος πρέπει να σας κρίνει; η μαμά άνεργη λόγω πολλαπλών εγχειρήσεων 11 μέχρι σήμερα ο γιος δε μπορεί να δουλέψει λόγω χεριού και εγχειρίσεων τι μέλλον του δίνετε  πάρα να τον κάνετε να νιώθει άχρηστος. Τόσους αλλοδαπούς τουρκοκυπριους βοηθάτε χωρίς να γνωρίζετε την περιουσία τους και τα λεφτά της κυπριακής δημοκρατίας τα στέλλουν στη χώρα τους σε εμάς τα παιδιά σας γιατί τόση αδικία αύριο θα φέρω ένσταση ξανά και εξετάστε το σας παρακαλώ πως θα βοηθήσω το παιδί μου ζώντας και άγω στο ελάχιστο τι να προλάβω; φαγητό ρεύμα νερό τηλέφωνο βενζίνα με 445 ευρώ που παίρνω το σπίτι μου δε μου δίνει να φάμε παρά έξοδα
Με εκτίμηση
Ελένη Στυλιανού

tvonews.com.cy
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια