Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Α.Τ. Γαργαλιάνων – Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για τη συντήρηση του περιπολικού

Μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό – Περιπολίες με όχημα που έχει περισσότερα από 450.000 χιλιόμετρα στο οδόμετρο!


Με διαχρονικά προβλήματα που αναζητούν λύση βρίσκεται αντιμέτωπο το Α.Τ. Γαργαλιάνων, άλλωστε η οικονομική κρίση δε θα μπορούσε να μην έχει επηρεάσει και τις υπηρεσίες που είναι υπεύθυνες για την ασφάλεια των πολιτών. Προβλήματα όπως η έλλειψη προσωπικού αλλά και η συντήρηση των οχημάτων δυσκολεύει όλο και περισσότερο το έργο των αστυνομικών του Α.Τ. Γαργαλιάνων.
Ενώ κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών το Α.Τ. Γαργαλιάνων θα έπρεπε να ενισχύεται με ανθρώπινο δυναμικό… δυστυχώς αποδυναμώνεται!
Όπως είναι ευρέως γνωστό τα τελευταία χρόνια η ευρύτερη περιοχή αποτελεί προορισμό με μεγάλη τουριστική επισκεψιμότητα ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Ο τομέας της ασφάλειας είναι πολύ σημαντικός για όλους τους επισκέπτες που επιλέγουν την περιοχή μας. Η υποστελέχωση σε αστυνομικό προσωπικό σίγουρα δεν βοηθά ώστε να επιτευχθεί στο μέγιστο δυνατό η αστυνόμευση της περιοχής.
Οι οργανικές θέσεις στο Α.Τ. Γαργαλιάνων είναι εικοσιένα (21), ωστόσο δύο αστυνομικοί είναι αποσπασμένοι σε νησιά, ένας αστυνομικός στην Πύλο, ένας αστυνομικός στο Α.Τ. Τριφυλίας, ένας αστυνομικός με αναρρωτική άδεια, ένας αστυνομικός με εννεάμηνη άδεια και ένας αστυνομικός ο οποίος εκτελεί χρέη Τοπικού Αστυνόμου στην Χώρα. Άρα, από τους 21 μόνο οι 15 είναι διαθέσιμοι!
Μάλιστα, κατά τη χρονική περίοδο του Αυγούστου το προσωπικό του αστυνομικού τμήματος εκτελούσε βάρδιες με ένα άτομο μόνο… και αναγκαζόταν πολλές φορές να «κλειδώσει» το τμήμα προκειμένου να μεταβεί σε συμβάντα και καταγγελίες!
Με έρανο η υποτυπώδης συντήρηση των περιπολικών!
Με δεδομένη την έλλειψη ρευστού, ανάσα αποτελούν οι χορηγίες από επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στους Γαργαλιάνους. Πιο συγκεκριμένα, το τελευταίο διάστημα μέσω χορηγίας αλλάχθηκαν τα λάστιχα στα δύο περιπολικά που έχει στη δύναμή του το Α.Τ. Γαργαλιάνων. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς αρκετές φορές στο παρελθόν η προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών γίνεται μέσω χορηγιών.
Μέσα σε όλα αυτά προστίθεται πλέον ένα ακόμη πρόβλημα που αφορά την ακινητοποίηση του νέου περιπολικού που έχει στην διάθεσή του Α.Τ. Γαργαλιάνων καθώς δεν υπάρχουν χρήματα προκειμένου να γίνει το σέρβις των 80.000 χιλιομέτρων! Έτσι οι περιπολίες θα γίνονται με το δεύτερο όχημα το οποίο έχει περισσότερα από 450.000 χιλιόμετρα στο οδόμετρο!
Κτίριο το οποίο πέφτουν οι σοβάδες!
Μέσα σε όλα αυτά για τους αστυνομικούς του Α.Τ. Γαργαλιάνων έρχεται να προστεθεί και το κτιριακό πρόβλημα. Το κτίριο λόγω παλαιότητας και ελλιπούς συντήρησης είναι σε άθλια κατάσταση και πλέον τίθεται και ζήτημα ασφάλειας σε κάποιες περιπτώσεις. Σε πολλά σημεία η υγρασία έχει κάνει την εμφάνισή της, ενώ οι σκασμένοι σοβάδες και οι κατεστραμμένες βαφές στους τοίχους «αποτελούν» διακοσμητικά στοιχεία τριτοκοσμικού αστυνομικού τμήματος!
gargalianoionline.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια