Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εισαγγελική αναίρεση για την απαλλαγή Σαββαΐδου - Χαρδούβελη

Αναίρεση κατά του απαλλακτικού βουλεύματος με το οποίο απηλλάγη η πρώην γενική γραμματέας Εσόδων, Αικατερίνη Σαββαΐδου, άσκησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη
Δημητρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός εντόπισε νομικά σφάλματα στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, γι' αυτό και έκρινε ότι πρέπει να αναιρεθεί.
Υπενθυμίζεται ότι η Αικατερίνη Σαββαΐδου απηλλάγη πρόσφατα από την κακουργηματική κατηγορία της απόπειρας απιστίας, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, που της είχε αποδοθεί.
Η κατηγορία αφορούσε την απόφαση που εξέδωσε η πρώην γενική γραμματέας Εσόδων με την οποία φέρεται ότι «πάγωσε», μέσω επανελέγχου, πρόστιμο 78.000.000 ευρώ που επιβλήθηκε στην εταιρία GENNET.
Με το ίδιο βούλευμα (1190/2017) είχε απαλλαγεί από την κατηγορία που αντιμετώπιζε ο κύριος μέτοχος της εταιρίας Κωνσταντίνος Τσουκαλίδης.

Αναίρεση και για Χαρδούβελη

Παράλληλα από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ασκήθηκε αναίρεση και κατά της απόφασης του δικαστηρίου το οποίο προσφάτως έκρινε ομόφωνα ατιμώρητο τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος ήταν κατηγορούμενος για παράλειψη υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες).
Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έκρινε ότι η επίμαχη απόφαση στερείται εμπεριστατωμένης αιτιολογίας και ως εκ τούτου πρέπει να κριθεί εκ νέου από τη Δικαιοσύνη.
Η υπόθεση αφορούσε τη μη υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες την περίοδο 2011-2012, όταν ήταν σύμβουλος επί οικονομικών θεμάτων τού πρώην πρωθυπουργού.
Τον τελικό λόγο και για τις δύο υποθέσεις αναίρεσης έχει τον Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου. 
efsyn.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια