Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η βαφτισιμιά έδωσε το κλειδί της ηλικιωμένης νονάς της στους ληστές

Επείγον σήμα στις αστυνομικές υπηρεσίες χωρών του εξωτερικού έχει στείλει η Ασφάλεια Βόλου 

μέσω της Europol, ζητώντας να εντοπίσουν μια 20χρονη Ελληνίδα, η οποία φέρεται ότι παρέδωσε το κλειδί του σπιτιού της 85χρονης νονάς της σε τρεις… ληστές, με έναν εκ των οποίων συνδέεται ερωτικά!

Οι αστυνομικοί αναζητούν τη νεαρή βαφτισιμιά, που βρίσκεται εκτός Ελλάδας τις τελευταίες ημέρες, για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με το αν παρέδωσε το κλειδί στον 30χρονο τσιγγάνο φίλο της εν γνώσει της ότι σχεδίαζε να ληστέψει την ηλικιωμένη ή αν υπήρχε κάποιος άλλος λόγος που το έκανε. Μέχρι στιγμής, πάντως, το όνομά της δεν περιλαμβάνεται στην δικογραφία που έχει σχηματιστεί.
Ο 30χρονος μικροπωλητής και πατέρας τριών παιδιών, μαζί με άλλους δύο 22χρονους Έλληνες ένας από τους οποίους είναι επίσης τσιγγάνος και συνάδελφός του, είχαν τρυπώσει τα ξημερώματα της Δευτέρας στο διαμέρισμα της 85χρονης στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας στην παραλία του Βόλου. Οι δράστες έκαναν άνω- κάτω τα δωμάτια αναζητώντας χρήματα, ωστόσο ο θόρυβος ξύπνησε την 85χρονη που κοιμόταν στην κρεβατοκάμαρα και την ακινητοποίησαν με χαστούκια χωρίς να την τραυματίσουν, απειλώντας τη ζωή της αν δεν τους έδινε το κομπόδεμά της.
Η άτυχη ηλικιωμένη έδωσε στους τρεις κακοποιούς ένα τσαντάκι που είχε μέσα 1.100 ευρώ και εκείνοι το πήραν και εξαφανίστηκαν. Όμως, το θύμα φέρεται να τους αναγνώρισε καθώς δεν φορούσαν κουκούλες και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας τους συνέλαβαν το ίδιο μεσημέρι. Στην κατοχή τους και στα σπίτια τους κατασχέθηκαν μέρος των χρημάτων και το αντικλείδι που χρησιμοποίησαν, ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο και τρία κινητά, καθώς και 20,74 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης που είχε στην κατοχή του ο ένας 22χρονος.
Οι τρεις νεαροί, στους οποίους ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση συμμορίας, ληστεία και κατοχή ναρκωτικών κατά περίπτωση, ισχυρίστηκαν ότι έκαναν τη ληστεία επειδή βρίσκονται σε άθλια οικονομική κατάσταση, ότι νόμιζαν πως η 85χρονη δεν βρισκόταν στο σπίτι και ότι δεν άσκησαν βία σε βάρος της. Μετά τις απολογίες τους, προφυλακίστηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου. Η απόφαση προκάλεσε ένταση στο δικαστικό μέγαρο, όπου οι συγγενείς του ενός 22χρονου που είχαν πάει για συμπαράσταση στράφηκαν εναντίον των δυο τσιγγάνων ,τους οποίους κατηγορούσαν ότι τον παρέσυραν.
e-volos.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια