Σαφράν: Τα ευεργετικά του οφέλη για το δέρμα μας


Το χρυσάφι της ελληνικής γης, όπως αποκαλείται ο κρόκος ή αλλιώς σαφράν, συγκαταλέγεται στα πιο προσφιλή και πολύτιμα μπαχαρικά των αρχαίων πολιτισμών, για το άρωμα, το χρώμα, τις φαρμακευτικές και αφροδισιακές του ιδιότητες.

Η Κλεοπάτρα το χρησιμοποιούσε στα καλλυντικά της, οι αρχαίοι Φοίνικες στις προσφορές τους στη θεά Αστάρτη, ο Όμηρος το αναφέρει στα κείμενά του, ενώ το συναντάμε ακόμη και στην Παλαιά Διαθήκη.

O κρόκος είναι ένα από τα πιο ακριβά μπαχαρικά στον κόσμο, απλά λόγω της ποσότητας των λουλουδιών που απαιτούνται για να ληφθεί ένα μόνο γραμμάριο από αυτό.

Μάσκα με σαφράν για την ακμή:

Το σαφράν είναι πλούσιο σε αντιβακτηριακές, αλλά και απολεπιστικές ιδιότητες. Αυτό το καθιστά πολύ χρήσιμο στον καθαρισμό της ακμής, αλλά και τη βελτίωση της χροιάς του δέρματος.

Συστατικά:
3 με 4 σκέλη του κρόκου
1/2 φλιτζάνι γάλα

Μέθοδος:
Αφήστε το σαφράν, εάν πρέπει να εγχυθεί με γάλα για περίπου 2 ώρες. Στη συνέχεια εφαρμόζετε το γάλα στο πρόσωπο και το λαιμό σας. Ξεπλύνετε μετά από περίπου δέκα με δεκαπέντε λεπτά. Επαναλάβετε αυτή τη μάσκα με το σαφράν στο σπίτι τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα.

Με συνεχή χρήση, το δέρμα σας θα διώξει την ακμή και τις ατέλειες που έχουν απομείνει από προηγούμενα σπυράκια.


Πηγή: neadiatrofis.gr
_