Πυροσβέστες - "μπαλάκι"

Η Ενωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Πελοποννήσου καταγγέλλει με

ανακοίνωσή της τις μετακινήσεις προσωπικού και οχημάτων σε άλλες Περιφέρειες για ενίσχυση υπηρεσιών στην κατάσβεση πυρκαγιών.
Γίνεται λόγος για αγανάκτηση των συναδέλφων σχετικά με «την στοχοποίηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τις συνεχόμενες μετακινήσεις και ενώ ο δείκτης επικινδυνότητας είναι 4 (εφαρμογή β’ σταδίου) για ολόκληρη την Περιφέρειά μας».
Τίθεται το ζήτημα της κόπωσης των συναδέλφων, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Τα εναέρια μέσα είναι λιγότερα από κάθε άλλη χρονιά και τα οχήματα γερασμένα κατά ένα χρόνο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Με όλες αυτές τις μετακινήσεις οχημάτων και προσωπικού η Περιφέρειά μας που είναι από τις πιο πυρόπληκτες σε όλη την Ελλάδα έχει μείνει "γυμνή"».
Ζητούν συγκεκριμένες απαντήσεις για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και καλούν την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος «έστω και τώρα να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν και να σκεφτεί ότι ο πυροσβέστης δεν είναι αναλώσιμο υλικό, είναι άνθρωπος, έχει όρια και αντοχές, μία οικογένεια που τον περιμένει και δεν χρειάζεται να στέλνουμε στεφάνια, άγημα-μπάντα και σημαία σε αυτήν».
eleftheriaonline.gr                
_