Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ερωτηματικά για την επάρκεια αστυνόμευσης στο Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Το ζήτημα της επαρκούς αστυνόμευσης της διευρυμένης περιοχής του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης θίγει με ερώτησή του στη Βουλή ο Γραμματέας
Κοινοβουλευτικού Έργου και βουλευτής Αττικής με το Ποτάμι Γιώργος Μαυρωτάς προς τον Υπουργό Προστασία του Πολίτη κ. Τόσκα.
Με τη συγχώνευση σε ένα ενιαίο Αστυνομικό Τμήμα (Α.Τ.) των 3 Α.Τ. τα οποία υπήρχαν στα αντίστοιχα δημοτικά διαμερίσματα, ο κ. Μαυρωτάς ζητά ενημέρωση για τον αριθμό της οργανικής δύναμης ο οποίο έχει προβλεφθεί και πόσοι πραγματικά αστυνομικοί υπάλληλοι θα είναι άμεσα διαθέσιμοι για την αστυνόμευση της περιοχής. Παραθέτει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του δήμου της Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης όπως η μεγάλη αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής κατά τους θερινούς μήνες, αλλά και τις ανησυχίες των κατοίκων, υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι ήδη και στο προηγούμενο καθεστώς με μεγάλη δυσκολία και υπεράνθρωπες προσπάθειες το αστυνομικό προσωπικό κατόρθωνε να ανταπεξέλθει στην αποστολή του.
Ζητά στοιχεία για την εκτιμώμενη εξοικονόμηση κόστους, ποιος αριθμός προσωπικού γραφείου αποδεσμεύεται για περιπολίες σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς, και εάν υπάρχουν αστυνομικοί οι οποίοι είναι σε απόσπαση σε άλλες υπηρεσίες. Τέλος ειδική αναφορά γίνεται για τον αριθμό των αστυνομικών οι οποίοι έχουν διατεθεί σε καθημερινή βάση για τη φύλαξη ευπαθών στόχων όπως προβεβλημένα πολιτικά πρόσωπα και εάν αυτή η απαίτηση έχει συνυπολογισθεί κατά τον σχεδιασμό της νέας υπηρεσίας.
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια