Όλα όσα με τίποτα δεν πρέπει να κάνετε πριν κοιμηθείτε!


Ένας καλό βραδινός ύπνος εκτός από ξεκούραση μας προσφέρει και απίστευτη ενέργεια για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της επόμενης μέρας.

Δεν είναι όμως πάντα εφικτός, μια που συχνά πριν κοιμηθούμε όλοι σχεδόν κάνουμε αρνητικές σκέψεις.

Οι ειδικοί λοιπόν προτείνουν 6 πράγματα που πρέπει να θυμόμαστε πριν κοιμηθούμε.

1. Μην χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή ή το κινητό σας

Έρευνες δείχνουν πως αν χρησιμοποιείτε ηλεκτρονικές συσκευές ή βλέπετε τηλεόραση στο κρεβάτι τότε εύκολα μπορεί να διαταραχθεί ο ύπνος σας. Οι άνθρωποι που κοιμούνται καλά και νιώθουν ξεκούραστοι την επόμενη μέρα, φαίνεται πως δεν χρησιμοποιούν καμία ηλεκτρονική συσκευή και οτιδήποτε που να εκπέμπει φως τουλάχιστον μια ώρα πριν τον ύπνο.

2. Μην προσπαθείτε να κοιμηθείτε

Εάν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε μην αναγκάζετε τον εαυτό σας να το κάνει. Η προσπάθεια για ύπνο θα σας ξυπνήσει ακόμα περισσότερο. Ο ειδικός ύπνου Raj Dasgupta, σας συμβουλεύει να δοκιμάσετε μια άλλη, ξεκούραστη δραστηριότητα, όπως το να σηκωθείτε από το κρεβάτι και να κάνετε κάτι άλλο, κάτι χαλαρωτικό, όπως το να διαβάσετε ένα βιβλίο.

3. Μην φάτε πολύ

Έρευνα που διεξήχθη διαπίστωσε ότι όταν πρόκειται να πάτε για ύπνο με γεμάτο στομάχι μπορεί να διεγείρει τα εγκεφαλικά κύματα, τα οποία υπάρχει περίπτωση να οδηγήσουν σε εφιάλτες και όσο πιο ανθυγιεινή η τροφή τόσο το πιο ανησυχητικά τα όνειρα.

Για να μην έχετε δυσάρεστα όνειρα -και τα ανεπιθύμητα κιλά- που δεν θα σας αφήσουν να χαρείτε τον ύπνο σας, ακολουθείστε τις συμβουλές ενός κλασικού διαιτολογίου και να μασάτε μικρές μπουκιές τουλάχιστον 15 φορές πριν από την κατάποση.

4. Μην πίνετε αλκοόλ και μην καπνίζετε

Νομίζετε πως το αλκοόλ σάς βοηθάει περισσότερο να κοιμηθείτε επειδή σας χαλαρώνει; Το μόνο σίγουρο είναι ότι το πρωί θα ξυπνήσετε με πονοκέφαλο και μπόλικα νεύρα. Όσον αφορά στο κάπνισμα, η νικοτίνη προκαλεί διαταραχές στον ύπνο.

5. Μην κάνετε ένα ζεστό μπάνιο

Είναι αλήθεια ότι ένα ζεστό μπάνιο μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε, αλλά αν δεν βγείτε από το νερό και να μπείτε αμέσως στο κρεβάτι, το μπάνιο θα αποτύχει το στόχο του. Εδώ είναι ο λόγος: η θερμοκρασία του σώματός σας τη νύχτα πέφτει, γεγονός που αρχίζει περίπου δύο ώρες πριν τον ύπνο. Ένα ζεστό μπάνιο κάνει τη θερμοκρασία σας να αυξάνεται και στη συνέχεια να κρυώσει, αργότερα. Άρα, ενώ έχετε χαλαρώσει, αν δεν μπείτε στα σκεπάσματα -αμέσως- για να διατηρήσετε τη θερμοκρασία, το μπάνιο δεν έχει κανένα νόημα.

6. Μην αφήνετε το κατοικίδιο σας στο κρεβάτι

Όσοι μοιράζονται το κρεβάτι τους με ένα γούνινο φίλο έχουν κακή ποιότητα ύπνου. Επίσης η τρίχα του κατοικίδιου θα μπορούσε να συμβάλει σε αλλεργίες και δυσκολίες στην αναπνοή που θα επηρεάσουν σίγουρα τον ύπνο.


Πηγές: newsmoney.gr, eirinika.gr
_