Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γ. Καπάκης: 'Πρωτόγνωρο. Στη Ζάκυνθο ξέσπασαν 66 πυρκαγιές' (ηχητικό)

Συνεχή ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στη Ζάκυνθο, που φέρεται



 να έχει γίνει στόχος οργανωμένου σχεδίου εμπρηστών, έχουν ο Αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, και ο  Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης.

Στο νησί βρίσκεται κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και το drone της Πυροσβεστικής, ακριβώς για να "ξεσκεπάσουν" τους υπαίτιους αυτού του παραλογισμού.

Το News 24/7 επικοινώνησε με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη και του ζήτησε να τοποθετηθεί για όσα συμβαίνουν στο νησί φέτος το καλοκαίρι:
"Τα τελευταία δύο 24ωρα έχουν ξεσπάσει συνολικά 11 πυρκαγιές στο νησί της Ζακύνθου σε διαφορετικά σημεία του νησιού και μάλιστα σε συνθήκες με πολύ υψηλή επικινδυνότητα (δυνατοί άνεμοι, υψηλές θερμοκρασίες κλπ). Οι πυροσβέστες αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και κάνουν πραγματικά ό,τι μπορούν.
Είναι μία ασυνήθιστη κατάσταση που δεν έχει συμβεί σε άλλο μέρος της χώρας. Πουθενά αλλού δεν έχουν ξεσπάσει 66 πυρκαγιές από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου. Στο νησί έχει μεταβεί κλιμάκιο της ΔΑΕΕ (Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού) που εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα και αναζητά κάθε πτυχή αυτής της κατάστασης. Έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν σε αυτόν το νησί παρόμοια κατάσταση, όμως αυτό που γίνεται φέτος δεν έχει προηγούμενο", είπε ο κ. Καπάκης.
Ερωτηθείς σχετικά με τις φήμες, που κάνουν λόγο για οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών, ο κ. Καπάκης ήταν εξαιρετικά επιφυλακτικός και τόνισε πως "και εμείς ακούμε πολλά, όμως βρίσκεται μία έρευνα σε εξέλιξη και να δούμε τι θα προκύψει. Πάντως το επαναλαμβάνω είναι μια ασυνήθιστη κατάσταση".
Ακούστε τι είπε και στο Ραδιόφωνο 24/7

news247.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια