Γιατί ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο άλμα επί κοντώ Κώστας Φιλιππίδης διεκδικεί αποζημίωση ύψους 583.000 ευρώ από το ΟΑΚΑ;


Ο τραυματισμός του σε λακκούβα στο προπονητικό κέντρο του ΟΑΚΑ είχε σαν αποτέλεσμα να μην λάβει μέρος σε τρεις διεθνείς αγώνες.

Για το λόγο αυτό, ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο άλμα επί κοντώ Κώστας Φιλιππίδης διεκδικεί με αγωγή του από τους υπευθύνους του ΟΑΚΑ αποζημίωση ύψους 583.000 ευρώ.

Ο πρωταθλητής την ώρα της προπόνησης έπεσε σε λακκούβα και υπέστη ρήξη έσω μηνίσκου αριστερού γόνατος, με αποτέλεσμα να μην λάβει μέρος σε τρεις διεθνείς αγώνες για τους οποίους είχε προπληρώσει εισιτήρια και διαμονή για τον ίδιο και τον προπονητή του.

Όπως επισημαίνει στην αγωγή του ο Κώστας Φιλιππίδης, είχε διαμαρτυρηθεί στους υπευθύνους του σταδίου για την κατάσταση του ταρτάν, χωρίς, ωστόσο, να βρει ανταπόκριση.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στην αγωγή που κατέθεσε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο αναφέρει πως: «Η προετοιμασία για το άθλημά γίνεται αποκλειστικά και μόνο στο ΟΑΚΑ (Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης»), που ανήκει στον εναγόμενο (σ.σ. στο ΟΑΚΑ), το οποίο είναι το μοναδικό αθλητικό κέντρο στην Ελλάδα στο οποίο δύναται να προπονηθεί αθλητής των δικών μου δυνατοτήτων. Συγκεκριμένα η προπόνηση διεξάγεται μόνο σε ένα χώρο του ΟΑΚΑ και δη στο κλειστό βοηθητικό στάδιο, παρότι στο εξωτερικό στάδιο του ΟΑΚΑ υπάρχουν οι διάδρομοι και οι βαλβίδες του άλματος επί κοντώ, το ταρτάν όμως (του εξωτερικού σταδίου) έχει κριθεί εντελώς ακατάλληλο, με αποτέλεσμα να πραγματοποιώ τις προπονήσεις μου αποκλειστικά στο κλειστό βοηθητικό στάδιο. Στο κλειστό δε βοηθητικό στάδιο του ΟΑΚΑ υπάρχει ένας και μοναδικός διάδρομος για το άλμα επί κοντώ. Το ταρτάν στο τέλος του διαδρόμου αυτού πριν ο αθλητής επιχειρήσει το τελικό άλμα είχε τα τελευταία τέσσερα χρόνια λακκούβα η οποία, όλη αυτή τη χρονική περίοδο, καλυπτόταν πρόχειρα από κομμάτι ταρτάν».

Αναφερόμενος δε στον τραυματισμό του περιγράφει: «Εξαιτίας της κακοτεχνίας του ταρτάν, από παράνομη δηλαδή και υπαίτια παράλειψη του εναγομένου, το οποίο υποχρεούται να διατηρεί το ταρτάν του μοναδικού διαδρόμου για το άλμα επί κοντώ σε άριστη κατάσταση, προς προστασία των αθλητών ώστε ανεμπόδιστα και χωρίς διακινδύνευση να εκτελούν το προπονητικό τους έργο, πάτησα στο κομμάτι ταρτάν που κάλυπτε την λακκούβα, το οποίο υποχώρησε με αποτέλεσμα το πόδι μου να βρεθεί στην παραπάνω λακκούβα, μήκους πενήντα (50) εκατοστών, βάθους τριών (3) εκατοστών και πλάτους δεκαπέντε (15) εκατοστών. Εξαιτίας της ως άνω παράνομης και υπαίτιας παράλειψης του αναγομένου, υπέστην ρήξη έσω μηνίσκου αριστερού γόνατος».

Όπως αναφέρεται στην αγωγή, είχε μπροστά του αγώνες που θα μπορούσε να κερδίσει και να φέρει στη χώρα μετάλλια. «Η προπονητική προετοιμασία αφορούσε τη συμμετοχή μου στη διοργάνωση του Diamond League (αγώνες που γίνονται υπό την αιγίδα της IAAF και συμμετέχουν κορυφαίοι αθλητές από όλο τον κόσμο, είναι δηλαδή μικρότερης κλίμακας παγκόσμιοι αγώνες κλασσικού αθλητισμού) από τη Διεθνή Ένωση Κλασσικού Αθλητισμού Ομοσπονδιών (ΙAAF) και συγκεκριμένα τη συμμετοχή μου στους διεθνείς αγώνες που θα διεξήγοντο σε Παρίσι (1-7-2017), Λωζάννη (6-7-2017), Μαρόκο (16-7-2017) και Μονακό (21-7-2017)».

Μάλιστα, ο πρωταθλητής υπογραμμίζει ότι το θέμα απασχόλησε τη Βουλή αλλά και τον ΣΕΓΑΣ, του οποίου την πρόταση για αποκατάσταση των ζημιών απέρριψε το ΟΑΚΑ.


Πηγή: news.gr
_