Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πάτρα : Πάνω από 500 οι μετανάστες στην λιμενική ζώνη - Ραγδαία αύξηση τις τελευταίες εβδομάδες

Με πλοία και αεροπλάνα έρχονται και φεύγουν από την Δυτική Ελλάδα εκατοντάδες μετανάστες,

 που προσπαθούν μέσω της χώρας να φθάσουν σε ακτές της Ιταλίας και σε πόλεις της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης.
Μόνο τους πρώτους επτά μήνες του 2017 εντοπίστηκαν κοντά σε ακτές της Πελοποννήσου και της Ζακύνθου τουλάχιστον εννέα πλοία, που μετέφεραν περισσότερους από 400 μετανάστες. Επίσης, έχουν συλληφθεί στα αεροδρόμια της Καλαμάτας, του Ακτίου και του Αράξου πάνω από 30 μετανάστες, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε αεροπλάνα, έχοντας είτε πλαστά είτε κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα.
Όπως έχει προκύψει από τις έρευνες, στο κάθε πλοίο που έχει εντοπιστεί επέβαιναν περίπου 50 μετανάστες, οι οποίοι είχαν καταβάλει στους διακινητές ακόμα και 2.000 ευρώ το άτομο, προκειμένου να κάνουν το πολυπόθητο γι’ αυτούς ταξίδι.
Μάλιστα, σε τέσσερις τουλάχιστον περιπτώσεις, τα πλοία μετέφεραν οικογένειες με ανήλικα παιδιά και εγκύους. Ακόμα, έχουν καταγραφεί περιπτώσεις, όπως έγινε πριν από λίγες ημέρες στη Ζάκυνθο, όπου οι διακινητές αποβίβασαν τους πρόσφυγες σε απόκρημνη ακτή, λέγοντάς τους πως έχουν φθάσει στην Ιταλία.
Όσον αφορά τις προσπάθειες μεταναστών να φθάσουν αεροπορικώς σε χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, οι περισσότεροι χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο της Καλαμάτας και του Αράξου. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας έχουν συλληφθεί περίπου 30 άτομα, στο αεροδρόμιο του Ακτίου 10 άτομα και ένα ακόμα άτομο στο αεροδρόμιο του Αράξου. Οι  μετανάστες επιλέγουν τα περιφερειακά αεροδρόμια, διότι όσοι τους προμηθεύουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, τους πείθουν ότι από τα συγκεκριμένα αεροδρόμια μπορούν να περάσουν πιο εύκολα από τους ελέγχους, αλλά τελικά καταλήγουν στα χέρια της Αστυνομίας.
Στο μεταξύ, στην Πάτρα περισσότεροι από 500 μετανάστες εξακολουθούν να «πολιορκούν» καθημερινά το νέο λιμάνι, προκειμένου να καταφέρουν να κρυφτούν σε κάποιο φορτηγό με προορισμό την Ιταλία. Μάλιστα, η αύξηση του αριθμού των μεταναστών στην παραλιακή ζώνη, απέναντι από το νέο λιμάνι, αποδίδεται στο γεγονός ότι έχουν αυξηθεί, λόγω καλοκαιρινής περιόδου, τα δρομολόγια των πλοίων.
Από την πλευρά τους, Λιμενικό και Αστυνομία προσπαθούν να ελέγξουν την κατάσταση με συνεχείς περιπολίες μέσα και έξω από το λιμάνι, ειδικά τις ώρες που είναι προγραμματισμένη η αναχώρηση των πλοίων.
dete.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια