Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εταιρεία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος είχαν συστήσει οι απατεώνες στη Ρόδο - €48.300 η λεία τους

48.300 ευρώ κατάφεραν να αποσπάσουν τους τελευταίους μήνες από τα δεκαοχτώ θύματά τους τα μέλη σπείρας απατεώνων στη Ρόδο, που υποδύονταν τους υπαλλήλους ιδιωτικής εταιρείας παροχής
ηλεκτρικού ρεύματος και προσέγγιζαν επιχειρηματίες, που είχαν χρέη προς τη ΔΕΗ.
"Εγκέφαλος" της σπείρας θεωρείται από τους αστυνομικούς ένας 40χρονος Ηρακλειώτης, κάτοικος Ρόδου, ενώ άμεσοι συνεργοί του, δύο 46χρονοι: ένας άνδρας και μία γυναίκα.
Όπως προέκυψε από την έρευνα τών στελεχών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου στη σπείρα συμμετείχαν και δύο υπάλληλοι της ΔΕΔΔΗΕ, οι οποίοι και ενημέρωναν το κύκλωμα για τους επιχειρηματίες, που είχαν μεγάλα χρέη στη ΔΕΗ.
Ο εγκέφαλος με τους συνεργούς του πλησίαζε τους επιχειρηματίες, τους έλεγε ότι μπορούσε να... εξαφανίσει τα χρέη προς τη ΔΕΗ και ταυτόχρονα ότι θα τους "συνέδεε" στην ιδιωτική εταιρεία παροχής.
Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, όμως, ένας επιχειρηματίας έκανε καταγγελία στις αρχές. Οι αστυνομικοί προσημείωσαν τα χαρτονομίσματα και τους πέρασαν χειροπέδες μετά την παράδοσή τους.
18 επιχειρηματίες είχαν προσεγγίσει τα μέλη του κυκλώματος. Από αυτούς ελάχιστοι δεν την... πάτησαν, με τα μέλη να έχουν αποσπάσει σχεδόν 50.000 ευρώ.
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια