Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

4.400 χασισόδεντρα αξίας 5,5 εκατ. € ξεριζώθηκαν μέσα σε 48 ώρες στην Κρήτη

Πλούσια είναι η… «συγκομιδή» για την αστυνομία αφού τις τελευταίες ώρες έχει βρεθεί μπροστά σε


 ένα …δάσος δενδρυλλίων στην Κρήτη. Συνολικά μέσα σε δύο 24ωρα έχουν εντοπιστεί και εκριζωθεί περίπου 4.400 δενδρύλλια σε διαφορετικά σημεία του νησιού, φυτείες με κέρδος ιλιγγιώδη ποσά για τους καλλιεργητές.
Το κέρδος μόνο των 8 φυτειών στα Χανιά -εάν έφταναν στο στάδιο της συγκομιδής- είναι αστρονομικό αφού σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr  θα έφτανε τα 5 εκατομμύρια ευρώ !
Αναλυτικά:

8 φυτείες στα Χανιά
Οχτώ φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης με συνολικά  2.230 δενδρύλλια (στην κεντρική φωτογραφία) εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν την Τρίτη σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, σε 7  Τοπικές Κοινότητες των Δήμων Πλατανιά και Αποκορώνου.  Η επιχείρηση έγινε με την συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Χανίων και των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων και Ρεθύμνου.

Πότιζαν με τη βοήθεια....φωτοβολταϊκών
Τα δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 3 μέτρα στο στάδιο της ανάπτυξης, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις οι καλλιεργητές των φυτειών ήταν τόσο οργανωμένοι ώστε σε μια από τις φυτείες είχαν συνδέσεις το μοντεράκι με φωτοβολταϊκό για να μπορέσουν με τη βοήθεια της ηλιακής ενέργειας να αντλούν νερό και να ποτίζουν τις φυτείες.
Οργανωμένοι ήταν οι καλλιεργητές των φυτειών στα Χανιά
Όπως αποδείχθηκε ένας 50χρονος είχε προβεί στην καλλιέργεια της μιας φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης, η οποία βρέθηκε σε περιοχή του Δήμου Πλατανιά, ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε στο χώρο της εν λόγω φυτείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 700 γραμμάρια κάνναβης. Επιπλέον, κατασχέθηκαν ακόμη 445 γραμμάρια κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας και πλήθος πειστηρίων, τα οποία βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των εξερευνήσεων στους  χώρους των φυτειών. Ο 50χρονος οδηγείται στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων. 
Μυριοκέφαλα: 1.500 δενδρύλλια εντόπισε το ελικόπτερο
Φυτεία γίγας με περισσότερα από 1.500 δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκε στο Ρέθυμνο, ενώ στις επιχειρήσεις συμμετείχε και ελικόπτερο της Αστυνομίας.
Συγκεκριμένα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην περιοχή των Μυριοκεφάλων εντοπίστηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 1.512  δενδρύλλια. Ταυτόχρονα βρέθηκαν σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Τα δενδρύλλια καλλιεργούντο επιμελώς 1.512 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1 μέτρο, στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Φυτεία 180.000 ευρώ στο Φόδελε
Μία ακόμη φυτεία κάνναβης εντοπίστηκε την Τρίτη αυτή τη φορά στο Φόδελε Ηρακλείου. Ειδικότερα 40 δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μαλεβιζίου. Ο 51χρονος καλλιεργητής τους τα καλλιεργούσε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που διέθετε και δεξαμενή. Τα ψηλά δενδρύλλια ήταν έτοιμα για συγκομιδή και γι'αυτό εκτιμάται ότι το κέρδος της φυτείας θα ήταν 180.000 ευρώ.

675 δενδρύλλια στο Ρέθυμνο
Δέκα συνολικά φυτείες κάνναβης εντοπίστηκαν νωρίτερα τη Δευτέρα στο Μυλοπόταμο Ρεθύμνου.
Συγκεκριμένα, το πρωί της Δευτέρας βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους 675 δενδρύλλια κάνναβης, ένας αριθμός ιδιαίτερα μεγάλος. Οι δέκα φυτείες βρίσκονταν σε πέντε Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Μυλοποτάμου.

ΡεπορτάζΦιλία Σαριδάκη - neakriti.gr 
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια