Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΕΚΑ Θεσ/νίκης: Στο «Νέο» ΑΤ Λευκού Πύργου στοιβάζονται 368 αστυνομικοί σε δύο ορόφους

Τίτλοι τέλους πέφτουν στο τέλος του μηνα για τα τρία κεντρικά τμήματα της Θεσσαλονίκης, του ΑΤ

 Λευκού Πύργου, του Πλατείας Δημοκρατίας και της Άνω Πολης που πλέον ενώνονται στον «νέο» ΑΤ Λευκού Πύργου. Το κτίριο φυσικά το ίδιο, 2 όροφοι και σε αυτούς πέρα από το υπέρ-τμήμα της πόλης μας, που θα αριθμεί 350 οργανικές, θα πρέπει να στεγαστεί και η Τουριστική Αστυνομία Θεσσαλονίκης.
Σχεδόν 400 άτομα σε ένα τμήμα χωρίς λειτουργικό ασανσέρ τις περισσότερες μέρες του χρόνου. 
Με 5 τουαλέτες για όλο το προσωπικό όταν δουλεύουν όλες, μία ανά 75 άτομα περίπου και με σχεδον ισάριθμες θέσεις στάθμευσης που θα εξυπηρετούν υπηρεσιακά οχήματα και διοικούντες. Φυσικά δεν υπάρχει πρόβλεψη για κάποιον νόμιμο χώρο στάθμευσης σε κοντινή απόσταση ή έστω αποδυτήρια που θα μπορούν να εξυπηρετήσουν τέτοιον αριθμό συναδέλφων. 
Το πώς θα μετακινούνται οι συνάδελφοι προς και από την εργασία τους δεν απασχόλησε κανέναν. Εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι μιλάμε για ένστολους συναδέλφους που αποτελούν εν δυνάμει στόχοι. Φυσικά θα είχε λυθεί ένα μέρος του προβλήματος αν υπήρχαν αποδυτήρια για να αλλάζουν και να φυλάνε τις στολές τους εκεί αλλά ούτε αυτό έχει προβλεφθεί από πουθενά.
Σε δύο ορόφους πρέπει να χωρέσουν ο Αξιωματικός Υπηρεσίας, ο οποίος πρέπει να έχει επαρκή χώρο λόγω τις τεράστιας κίνησης του Τμήματος, όλα τα γραφεία, το αρχείο, οι προανακρισεις, το γραφείο μηνύσεων, το γραφείο τροχονομικων, η Πολιτική άμυνα, η αποθηκη καθώς και η Τουριστική Αστυνομία. Και όσοι προτρεξουν να πουν ότι υπάρχει χώρος πρέπει να λάβουν υπ’όψιν τους ότι το μέγεθος του αρχείου αλλά και όλων των άλλων γραφείων θα πρέπει να είναι διπλάσιο αν όχι τριπλάσιο σε σχέση με το επόμενο σε μέγεθος τμήμα της πόλης μας σύμφωνα με την κατανομή των οργανικών θέσεων. Όσες φορές και να το υπολογίσουμε, όσο καλλιγραφικα και να γραφτεί οι αριθμοί δεν αλλάζουν. 2 όροφοι για σχεδόν 400 άτομα.
Οι συνθήκες εργασίας των συναδέλφων είναι πολύ σημαντικές τόσο για την ψυχική, πνευματική και σωματική τους υγεία και ηρεμία αλλά και για να μπορούν να αποδίδουν τα μέγιστα για την προστασία και εξυπηρέτηση των πολιτών. Θέλουμε να φτιάξουμε ένα τμήμα Γολιάθ ενώ ακόμα δεν έχουμε βρει λύση για βασικά ζητήματα όπως το σημαντικότατο πρόβλημα της καθαριότητας στην πόλη μας. Μπορεί έστω ένας να δώσει μία υπεύθυνη απάντηση στο ποιος θα καθαρίζει ένα Αστυνομικό Κτίριο που φιλοξενεί σχεδόν 400 άτομα; Η υγεία των αστυνομικών που εργαζονται εκεί αλλά και των πολιτών που το επισκέπτονται θα διασφαλίζονται;
Ή για άλλη μία φορά θα βασιστούμε στο φιλότιμο του αστυνομικού να αγοράσει καθαριστικά και να καθαρίσει μόνος του;
Ως ΕΚΑ Θεσσαλονίκης εφιστούμε την προσοχή ώστε να μην γίνει το νέο ΑΤ Λευκού Πύργου ένα νέο ΑΤ Ακροπόλεως. Ότι θα γίνει πρέπει να έχει σχεδιαστεί προσεχτικά για την διασφάλιση της υγείας, της ασφαλείας και των συμφερόντων των Αστυνομικών και των πολιτών πριν να είναι πολύ αργά.
Όσους συναδέλφους που θα υπηρετήσουν εκεί και αν ρωτήσαμε ένα τεράστιο γιατί πλανάται στην σκέψη τους. Γιατί εφόσον διατηρούνται και τα δύο κτήρια στο ενα θα φιλοξενηθούν σχεδόν 400 άτομα και στο άλλο τα μισά. Γιατί ενώ μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν και τα δύο ως έχει, φορτώνουμε όλον τον όγκο εργασίας της τάξης αλλά και της ασφαλείας του κέντρου της Θεσσαλονίκης σε ένα τμήμα, όταν μάλιστα το επόμενο μετά από αυτά τμήμα της πόλης μας αριθμεί λιγοτερο από το ένα τρίτο του προσωπικού.
14 Αυγούστου 2017
Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης

www.ekathess.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια