Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ξύπνησαν μνήμες του 2007 στην Πηνεία Ηλείας

Περισσότερα από 190 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης έγιναν στάχτη από πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι περίπου στη μία, στα όρια Ηλείας και Αχαΐας ανάμεσα στο Κάλφα και το
Μαζαράκι. Η φωτιά λόγω και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή έλαβε γρήγορα διαστάσεις και λόγω του δύσβατου ανάγλυφου του εδάφους η πρόσβαση από τους πυροσβέστες ήταν δύσκολη. Η πυρκαγιά αυτή ξύπνησε μνήμες του 2007 στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, καθώς τότε είχε ξεκινήσει από το ίδιο σημείο η μεγάλη πυρκαγιά που έκαψε τότε την Πηνεία, τις ημέρες που όλη η Ηλεία καιγόταν. Μάλιστα πολύ θυμήθηκαν τις παρόμοιες συνθήκες που επικρατούσαν τότε και φοβήθηκαν πως θα λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις απειλώντας κατοικημένες περιοχές.
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε πλησίον του οικισμού Μασουρέικα και νότια του Πηνειού ποταμού στην ΤΚ Κάλφα του Δήμου Ερύμανθου, στα όρια με το Μαζαράκι. Η περιοχή επιχειρησιακά ανήκει στην Π.Υ. Αμαλιάδας και από την πρώτη στιγμή κινήθηκαν εκεί δυνάμεις της Ηλείας, με επικεφαλής τον διοικητή νομού Γιάννη Πετρούτσο, τον διοικητή ΠΥ Αμαλιάδας Κώστα Χριπάτσιο και επικεφαλής των δυνάμεων της Αχαΐας. Στη διάρκεια του έργου της κατάσβεσης, ένας πυροσβέστης που υπηρετεί στην Π.Υ. Πύργου είχε ατύχημα από πτώση, με ελαφρύ τραυματισμό στο γόνατο. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Η φωτιά έκαψε 190 στρέμματα εκ των οποίων τα 90 δασικής έκτασης με πευκοδάσος και θάμνους και 100 στρέμματα αγροτικής έκτασης, με καλλιέργειες, ελαιόδεντρα και υπολείμματα καλλιεργειών.
Στο έργο της κατάσβεσης στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχείρησαν 36 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 5 άτομα πεζοπόρο και 2 αεροσκάφη Canadair, από Αμαλιάδα, Πύργο, Λεχαινά ΒΙΠΕ Πατρών και Χαλανδρίτσα.

πηγή: ilialive/Γιάννης Σπυρούνης
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια