Θεσσαλονίκη: Στη φάκα λαθροδιακινητές - Μετέφεραν παράνομα 18 αλλοδαπούς

Συνελήφθησαν, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, δύο μέλη κυκλώματος που ενέχονται σε
παράνομη μεταφορά και προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας.

Πρόκειται για αλλοδαπούς ηλικίας 21 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων, αλλά και δύο ακόμη συνεργών τους, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας σχημάτισαν δικογραφία, κατά περίπτωση, για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και για παράνομη μεταφορά - προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες (05-08-2017) στην Εγνατία Οδό, στο ύψος των διοδίων Ανάληψης, ακινητοποιήθηκε όχημα τύπου VAN που έφερε πινακίδες κυκλοφορίας εξωτερικού, προκειμένου να ελεγχθεί. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι οι δύο συλληφθέντες, ως οδηγός και συνοδηγός αντίστοιχα, μετέφεραν συνολικά δεκαοχτώ (18) αλλοδαπούς εκ των οποίων δύο ανήλικοι, που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής τους στην Ελληνική επικράτεια.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί, έναντι χρηματικού ποσού είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα από την ελληνοτουρκική μεθόριο, με τελικό προορισμό χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ενδιάμεση στάση τη Θεσσαλονίκη.

Κατασχέθηκε το όχημα ως μέσα μεταφοράς, καθώς και (2) κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις συνεννοήσεις τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

πηγή: thestival
_